UEFA Liga šampiona

Liga šampiona na Areni: Dortmund bez Adejemija na "Stamford Bridžu"

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

07.03.2023 10:58
Liga šampiona na Areni: Dortmund bez Adejemija na "Stamford Bridžu" Tanjug/AP Photo/Martin Meissner, Pool

Fudbaleri Čelsija i Borusije Dortmund sastaće se večeras od 21.00 (TV Arena 1 Premium) na "Stamford Bridžu" u revanš meču osmine finala Lige šampiona.

Prednost pred revanš zaradio je nemački tim, pošto je u prvoj utakmici na svom stadionu slavio sa 1:0 pogotkom Karima Adejemija. Međutim, trener "plavaca", Grejem Poter veruje u preokret:

"Biće to odlična utakmica, uzbudljiva, posebno veče na 'Stamford Bridžu'. Imamo pozitivne misli, želimo da pobedimo zaista prvoklasnog protivnika. Razmišljam samo o tome koliko je važno za klub i za nas da dođemo do četvrtfinala, daćemo sve od sebe", rekao je Poter.

On na ovom meču definitivno na raspolaganju neće imati Ngola Kantea, dok su pod upitnikom i Ris Džejms i Kristijan Pulišić, bivši fudbaler Dortmunda. Od ranije su povređeni Armando Broja, Eduar Mendi i Tijago Silva, dok Benoa Badijašić i Mejson Maunt neće igrati zbog suspenzije.

Dortmund ima sjajnu sezonu, u fantastičnom je nizu pobeda, a poslednji poraz u zvaničnim utakmicama doživeo je od Menhengladbaha još početkom novembra. U prvenstvu su i dalje u trci za titulu, s obzirom na to da imaju isti broj bodova kao minhenski Bajern, samo je pitanje da li će i koliko Borusija moći da sadrži taj nivo.

Već u revanšu u Londonu bi mogao da se rodi problem, pošto Edin Terzić na raspolaganju neće imati Karima Adejemija, strelca pobedonosnog gola na "Vestfalenu", kao ni Žulijena Duranvila, Abdulajea Kamaru, Matjua Murija, Jusufu Mukoka i Žulijana Rijersona.

Podsetimo, danas će takođe snage odmeriti Benfika i Klub Briž (21.00 TV Arena 2 Premium), u prvom meču je portugalski tim slavio sa 2:0.

Liga šampiona, osmina finala:

Utorak

Benfika - Klub Briž 21.00 (TV Arena 2 Premium)

Čelsi - Borusija Dortmund 21.00 (TV Arena 1 Premium)

Sreda

Bajern Minhen - PSŽ 21.00 (TV Arena 1 Premium)

Totenhem - Milan 21.00 (TV Arena 2 Premium)

14. mart

Porto - Inter 21.00

Mančester siti - Lajpcig 21.00

15. mart

Napoli - Ajntraht 21.00

Real Madrid - Liverpul 21.00