UEFA Liga šampiona

Lizarazu: PSŽ će biti opasniji bez Nejmara

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

07.03.2023 09:36
Lizarazu: PSŽ će biti opasniji bez Nejmara Tanjug/AP Photo/Christophe Ena

Fudbaleri Pari sen Žermena u sredu od 21.00 (TV Arena 1 Premium) gostuju Bajernu na "Alijanc Areni" u revanš meču osmine finala Lige šampiona.

U prvoj utakmici u Parizu bilo je 1:0 za Bavarce, koji su pokazali veoma ubedljivu igru i zaslužili da slave mnogo ubedljivije. Ipak, revanš dočekuju sa samo golom prednosti, tako da će PSŽ imati šanse dadođe do preokreta, uprkos tome što neće imati Nejmara.

Brazilski napadač se povredio 19. februara u meču protiv Lila i propustiće ostatak sezone što će biti veliki hendikep za ekipu Kristofa Galtijea. Međutim, legendarni francuski fudbaler, Biksente Lizarazu ne misli tako:

"Kada trojica velikana (Lionel Mesi, Kilijan Mbape i Nejmar) igraju zajedno, mnogo puta se ne vrate kako bi ponovo osvojili izgubljenu loptu. To dovodi do slabljenja obrambenih mehanizama tako da ostatak ekipa mora još više da trči", počeo je Lizarazu, pa dodao:

"Uz samo Mesija i Mbapea protiv Bayerna, PSŽ će biti bolje izbalansiran kao ekipa, a veznjacima će biti potrebno manje muke nego inače da vrate loptu. Stoga, kompletna ekipa će biti biti svježija, a neće biti manje ubojita", podvukao je nekadašnji fudbaler.