UEFA Liga šampiona

Ten Hag se žali: Rašford prestrogo isključen, mnogo odluka je bilo protiv Junajteda

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

09.11.2023 09:48
Ten Hag se žali: Rašford prestrogo isključen, mnogo odluka je bilo protiv Junajteda Tanjug/Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix via AP

Spektakl u Kopenhagenu završio se kobno po Mančester junajted jer je mladi 17-godišnji Bardađi doneo preokret i trijumf Danaca na "Parkenu" od 4:3 u UEFA Ligi šampiona. Svega je bilo na meču, utrčavanja Palestinca na teren, prekidi, crveni karton Markusu Rašfordu, VAR odluka, penali, u čemu su uživali i gledaoci kraj malih ekrana uz TV Arena sport.

Trener Junajteda Erik Ten Hag nije bio zadovoljan sudijskim odlukama Litvanca Donatasa Rumsasa, koji je isljučenjem Rašforda krajem prvog poluvremena preokrenuo meč.

"Do isljučenja smo igrali vrlo dobro, vodili 2:0, a onda je crveni karton promenio sve. Utakmica je poprimila drugačiji tok. I odluka sudije je bila pogrešna jer je Markus išao po loptu. Kada je VAR bio završen, nisam siguran da je sudija bio uveren u svoju odluku", rekao je Ten Hag.

Pandit Hargrivs i Pol Skols smatraju da je Rašford prestrogo isključen.

"Nije crveni ni za milion godina. Markus je postavio nogu da zaštiti loptu. Kad zaledite sliku onda je to delovalo opasno, ali u realnom vemenu Rašford nije imao nameru da napravi faul. Bio je samo nespretan, faul jeste, crveni nikako", rekao je Hargrivs.

A, Skols objasnio:

"Svi su razumeli šta je Rašford želeo da uradi, spustio je nogu da zaštiti loptu i stao je na nogu rivala. To nije bezobziran start, već duel. Odluka sudije i njegovo razumevanje situacije je doveo ceo meč u pitanje".

Ten Hag je imao direktne zamerke na dva pogotka Kopenhagena.

"Kod prvog gola bio je ofsajd jer je igrač Kopenhagena bio ispred Onane. Kod penala, šta reći? Mnoge odluke bile su protiv nas. Ali, kako je - tako je. Sezona je duga", zaključio je Ten Hag.