UEFA Liga šampiona

Hrvat iz Fejenorda novi trener Šahtjora iz Donjecka

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

24.10.2023 23:35
Hrvat iz Fejenorda novi trener Šahtjora iz Donjecka TV Arena sport/ Screenshot

Šahtjor iz Donjecka ima novog trenera, a on je na veliko iznenađenje - Marino Pušić. Oni stariji poznavaoci fudbala pamte ga kao igrača po epizodi u Crvenoj zvezdi (90/91), te Veleža, oni koji prate aktuelna zbivanja znaju ga kao pomoćnika Arnea Slota u Fejenordu.

Sportski direktor ukrajinskog velikana Dario Srna vodio je samo jedan meč privemeno posle smene Van Leuvena, ali je hrabro kormilo tima dao Pušiću verujući u njegov rad. Potpisao je ugovor do juna 2026. godine za tim gde igra i bivši levi bek Crvene zvezde Irakli Azarov.

"Zahvalan sam Fajenordu na saradnji povodom ove odluke. Iako sam uživao u Roterdamu, jedinstvena je prilika da budete prvi trener Šahtjora i zaslužuje poštovanje. Bio je to težak izbor za mene. Želim Fajenordu da se zahvalim što sam bio uključen u procese u prethodnom periodu", rekao je Marino Pušić.

 

 

Trener Fejenorda Arne Slot mu je poželeo sreću.

"Tužan sam što odlazi, ali sam istovremeno srećan što će mu se isplatiti posvećenost. Nedostajaće mi, jer je veoma dobra osoba. Nije prošao ni dan, a da nisam osetio njegovu podršku i lojalnost", istakao je Slot.

Pušić bi mogao na klupi Šahtjora da debituje već u sredu protiv Barselone u Ligi šampiona, makar kao podrška na klupi Dariju Srni. Novi trener Šahtjora za sada je u karijeri samostalno vodio samo Tvente u sezoni 2018/19, a od 2010. bio je asistent u Vieteseu, NAK Bredi, Inter Bakuu, Tventeu, AZ Alkmaru i Fejenordu u poslednje dve sezone.