UEFA Liga šampiona

Antverpen vodio 2:0 i promašio penal u 90+6, Šahtjor posle preokreta slavio 3:2!

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

04.10.2023 20:40
Antverpen vodio 2:0 i promašio penal u 90+6, Šahtjor posle preokreta slavio 3:2! Tanjug/AP Photo/Martin Meissner/Hussein Malla

Kakva pobeda Šahtjora u Belgiji! Vodio je Antverpen 2:0 na poluvremenu, a onda su valjda upisali bodove i dozvolili su kardinalnim greškama da Šahtjor slavi 3:2 (0:2) u drugom kolu grupe "H". Nestvarno je na koji su način igrači Antverpena izgubili, jer su imali penal u šestom minutu nadoknade koji Alderveireld nije iskoristio. Šutirao je pored gola!

Domaćin je dobro otvorio meč, upornost Vermerena se isplatila. Oduzeo je loptu na 18 metara, uposlio Muju, a albanski ofanzivac je posle dobrog driblinga pogodio dalji ugao. Bili su mnogo opasniji Belgijanci, Muja je šutirao iznad prečke, Vinsen Jansen je pogodio stativu, da bi Majkl-Ange Balikviša već u 34. minutu uvećao prednost. Bila je to akcija iz dva poteza, Vermeren je uputio dubinski pas od 50 metaram, bespotrebno je na 16 metara istrčao golma Riznik, a kriulni napadač Antverpena je rutinski pored njega poslao loptu u mrežu.

Trener domaćina, nekadašnji holandski as Mark Van Bomel mogao je biti zadovoljan razvojem događaja, ali nije menjao ništa u igri u nastavku. I plaćen je ceh, prvo primljenim golom već na startu drugog dela. Danilo Sikan je odbitak sproveo u mrežu. 

 

 

Ono što nije uspelo Nazarini, kada je šutiao tik pored gola, jeste iskusnom Jaroslavu Rakickom u 71. minutu kada je izjendačio na 2:2. Izveo je slobodan udaraac sa 20-tak metara, lopta je pogodila Balikvišu, promenila smer i završila u mreži.

Šta su uradili levi bek domaćina Vijndal, pa onda golman Bute nije nivo ni kadeta, a ne Lige šampiona. Vijndal je pokušao nonšalatno da dribla i izgubio je loptu, a onda je Bute umesto da pusti da lopta ode u korner pokušao da interveniše. Vratio ju je na noge Zubkovu koji je asistirao Sikanu za preokret u 78. minutu!

Napadao je Antverpen i u šestom minutu nadoknade imao je penal za remi. Stepanenka je lopta pogodila u ruku, a Tobi Alderveireld je šutirao pored gola!

Grupa "H"

Antverpen - Šahtjor 2:3 (2:0)
/Muja 3, Balikviša 33 - Sikan 48, 78, Rakicki 71/

Porto - Barselona 21.00 (TV Arena sport 2)

 

Standings provided by Sofascore