UEFA Liga šampiona

UEFA Liga šampiona, grupa H: Matvienko osigurao Šahtjoru proleće u Evropi

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

28.11.2023 20:38
UEFA Liga šampiona, grupa H: Matvienko osigurao Šahtjoru proleće u Evropi Tanjug/AP Photo/Martin Meissner, Pool

Šahtjor je pobedom na Antverpenom 1:0 (1:0) ne samo obezbedio nokaut fazu u Ligi Evrope kao trećeplasirani tim iz Grupe H, već će se u poslednjem kolu u Portu boriti sa šampionom Portugalije za ostanak u nokaut fazi UEFA Lige šampiona. Antverpen je ostao na "nuli".

Pobeda nad Barselonom dala je mnogo samopouzdanja igračima Šahtjora koji su od starta meča dominirali protiv Antverpena želeći da što pre dođu do pobede koja ih ostavlja u nadi da bi u Portu, u poslednjem kolu, igrali za ostanak u Ligi šampiona.

Uspeli su izabranici trenera Marina Pušića da povedu bukvalno iz prve pretnje. Zubkov je izveo prekid a Mikola Matvienko je glavom poslao loptu u mrežu. Tražili su gosti prekršaj, posle VAR asistencije, pogodak je bio priznat, pa je domaćin do prednosti došao već u 12. minutu. Mogao je najbolji strelac ovog timna Sudakov da uveća prednost u 41. minutu, ali je iz neposredne blizine glavom šutirao izned prečke.

 

 

Imao je ukrajinski prvak zlu sreću da prečka u dva navrata bude saveznik Belgijanaca. Prvo je bivši levi bek Crvene zvezde Irakli Azarov uzdrmao okvir gola u 56. minutu, a zatim je isto učinio Taras Stepanenko sedam minuta kasnije. Na kraju je ostalo 1:0 s početka meča.

UEFA Liga šampiona, peto kolo

Grupa H

Šahtjor - Antverpen 1:0 (1:0)
/Matvienko 12/

Barselona - Porto 21.00

 

Standings provided by Sofascore