UEFA Liga šampiona

Najgori start Mančester junajteda za poslednjih pola veka: Ten Hag svestan da to nije to, ali veruje u boljitak

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

04.10.2023 11:08
Najgori start Mančester junajteda za poslednjih pola veka: Ten Hag svestan da to nije to, ali veruje u boljitak Tanjug/AP Photo/Dave Thompson

Sa nova tri gola primljena na susretu drugog kola Lige šampiona protiv Galatasaraja broj primljenih pogodaka fudbalera Mančester junajteda ove sezone se popeo na 18 i to na samo 10 utakmica, što je najlošiji rezultat kluba za poslednjih 57 godina.

Jedini lošiji start bio je u sezoni 1966/67 kada su fudbaleri kluba sa "Old Traforda" primili 20 golova na istom uzorku utakmica.

Holandski stručnjak na klupi "crvenih đavola" Erik ten Hag, ipak, nije previše zabrinut zbog čak šest poraza u 10 uvodnih utakmica i uveren je da će vrlo brzo stvari doći na svoje mesto.

"Ovo što smo gledali do sada, to nije Mančester junajted. Mi ne treba tako da igramo i ovo je prolazno. Meni je važno da vidim da se ekipa drži zajedno, da veruju u ono što radimo i siguran sam da će rezultati doći. Ostale su da se odigraju još četri utakmice u Ligi šampiona, sve je potpuno otvorneo i ja verujem da ćemo uspeti da se plasiramo u eliminacionu fazu takmičenja", rekao je holandski stručnjak.

Mančester junajted je poražen i u minulom kolu Premijer lige od Aston vile, a poslednji trijufm su ostvarili 26. septembra protiv Kristal palasa kada je bilo 3:0 u njihovu korist.