UEFA Liga šampiona

Galata se igrala na Old Trafordu: Junajted dva puta vodio, pa izgubio

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

03.10.2023 22:58
Galata se igrala na Old Trafordu: Junajted dva puta vodio, pa izgubio Tanjug/(AP Photo/Dave Thompson)

Gledaoci TV Arena sport ovog utorka imali su priliku da uživamju u spektakularnim utakmicama 2. kola Lige šampiona. Ono što je najavljeno u Berlinu, gde je Braga posle velikog preokreta pobedila Union Berlin 3:2, nastavilo se na Old Trafordu i Parken stadionu u Kopenhagenu, ali ništa manje uzbudljivo nije bilo ni na ostalim stadionima širom Evrope.

Niz pobeda gostiju nastavili su Galatasaraj, koji je u Mančesteru pobedio Junajted 3:2 i to pošto je dva puta gubio i promašio penal. Činilo se da će Bajern posle 17 utakmica bez poraza na gostovanjima u grupnoj fazi konačno pognute glave kući u Minhen, ali to se samo činilo… Bavarci su protiv Kopenhagena kreirali ekspresan preokret i osvojili sva tri boda.

Tragičar na Old Trafordu bio je Kazemiro, koji je u 77. minutu skrivio penal, dobio je i drugi žuti karton, pa je morao iz igre. Mauro Ikardi nije iskoristio penal, ali jeste veliku priliku tri minuta kasnije. Na taj način je krunisana odlična igra ekipe iz Istanbula. Junajted je dva puta vodio golovima Rasmusa Hojlunda u 7. i 67. minutu, ali su Turci prednost stizali veoma brzo u oba slučaja preko Zahe u 23. i Akturkolgua u 71. minutu.

U Danskoj je Lukas Lerager oduševio sve navijače Kopenhagena kada je doveo domaćina do prednosti u 56. minutu. Ona nije potrajala, jer je već u 67. Džamal Musiala prihvatio loptu ispred kaznenog prostora, napravio nekoliko driblinga i onda sjajnim udarcem sa ivice šesnaesterca poravnao na 1:1. Pobedu Bavarcima obezbedio je Matis Tel i to samo pet minuta pošto je ušao u igru, odnosno u 83. minutu.

Grupa A, 2. kolo

Mančester junajted – Galatasaraj 2:3 (1:1)
/Hojlund 17, 67  – Zaha 23, Akturkoglu 71, Ikardi 81/

Kopenhagen – Bajern Minhen 1:2 (0:0)
/Lerager 56 – Musiala 67, Tel 83/

Standings provided by Sofascore