Vesti iz fudbala

Agonija Mančester junajteda traje: Tim sa "Old Traforda" izgubio 12 od 24 odigrana meča ove sezone

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

13.12.2023 10:21
fudbaleri Mančester junajteda Tanjug/AP Photo/Dave Thompson
fudbaleri Mančester junajteda

Fudbaleri Mančester junajteda završili su učešče u ovogodišnjem izdanju Lige šampiona, nako što ih je na njihovom terenu u utorak uveče savladao Bajern iz Minhena (0:1).

Tim sa "Old Traforda" je tako ostao prikovan na poslednjem mestu u svojoj grupi i propustio mogućnosti da nastavi takmičenje u Ligi Evrope kao u utešnom takmičenju, gde će se umesto njega naći turski Galatasaraj koji je u poslednjem kolu poražen od danskog Kopenhagena (0:1).

Engleski tim pod dirigentskom palicom holandskog stručnjaka Erika ten Haga ne pruža partije kakve dolikuju velikanu evropskog fudbala, što potvrđuje i podatak da je Junajted izgubio tačno polovinu utakmica ove sezone.

"Crveni đavli" su na teren u raznim takmčenjima izlazli 24 puta, a čak 12 puta su ga napuštali pognute glave, dok su ostvarili 11 pobeda i jednu utakmic odigrali nerešeno.

"Žao nam je što smo ispali iz Evrope, ali šta je tu je. Moramo da se okrenemo obavezama u Premijer ligi i damo sve od sebe da osvojimo jedno od prva četiri mesta u domaćem šampionatu kako bismo i naredne godine nastupali u Ligi šampiona. Uz to, naš cilj je da ove sezone osvojimo FA kup, a verujem da to možemo da učinimo", kaže trener ekipe sa "Old Traforda", Erik ten Hag.

Mančester junajted trenutno zauzima šestu poziciju na tabeli elitnog ranga takmičenja u Engleskoj sa 27 osvojenih bodova, a gradski rival Mančester siti na četvtoj poziciji ima šest više.