UEFA Liga šampiona

Nema više svađe, Luis Enrike hvali Mbapea: On je najbolji na svetu, pravi lider ove ekipe

komentari (0)

Autor: Konstantin Radulović

20.09.2023 09:57
Nema više svađe, Luis Enrike hvali Mbapea: On je najbolji na svetu, pravi lider ove ekipe Tanjug/AP Photo/Michel Euler

Ostao je PSŽ ovog leta i Bez Lionela Mesija koji je otišao u Inter iz Majamija, i bez Nejmara koji je postao saigrač Aleksandru Mitrovću i Sergeju Milinkoviću-saviću u Al Hilalu, ali je zato Kilijan Mbape ostao u klubu, što je za trenera Luisa Enrikea velika stvar.

Dugo se pričalo da li će reprezentaivac Francuske ostati na "Parku prinčeva" ili se preseliti na "Santjago Bernabeu", ali je na kraju, ipak, ostao u Parizu.

I koliko je taj detalj važan za "svece" govori i podatak da je upravo Mbape postigao prvi pogodak za PSŽ u novom izdanju Lige šampiona.

"Za mene ne postoji nikakva dilema ko je najbolji fudbaler na svetu. To je Kilijan Mbape.  On me oduševljava svojom tehnikom, načinom razmišljanja i razumevanjem fudbala, ali pre svega kao osoba", rekao je posle trijumfa nad Borusijom iz Dortmunda Luis Enrike i dodao:

"Zaista je veliko zadovoljstvo imati ga u ekipi i on je istinski lider ovog tima. To je osoba na koju uvek mogu da se oslonim, imamo sjajan odnos i drago mi je što je sa nama".