UEFA Liga konferencije

Fudbalske vlasti Izraela ne daju Beitaru da nastupi u izborenim kvalifikacijama za Ligu konferencije

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

06.06.2023 13:31
Fudbalske vlasti Izraela ne daju Beitaru da nastupi u izborenim kvalifikacijama za Ligu konferencije Tanjug/AP Photo

Fudbaleri Beitara pobedili su pre dve nedelje, s ubedljivih 3:0, ekipu Makabi Netanje u finalu Kupa Izraeala, što im je donelo plasman u kvalifikacije za sledeću sezonu Lige konferencije, ali ipak neće biti deo trke za najmlađe UEFA takmičenje.

I to voljom Fudbalskog saveza Izraela, čiji su disciplinci na taj način kaznili klub iz Jerusalima za ponašanje njegovih navijača posle pomenhute utakmice. Kako prenosi Rojters, razlog za takvu odluku je masovan upad navijača na teren, tokom dodele pobedničkog pehara, jer je u ceremoniji učestvovao i predsednik države Isak Hercog. 

 


Takvo kršenje protokola ugrozilo je bezbednost visokog izraelskog državnika, zbog čega je hitno evakuisan sa stadiona, na kom su se pristalice Beitara "istakle" i bacanjem baklji i kojekakvih predmeta na travu tokom meča.

 

Ministar sporta u Vladi Izraela, Miki Zohar, izjavio je da kaznu smatra prestrogom i da nisu igrači ti koji bi trebalo da snose posledice ponašanja neodgovornih navijača. Međutim, to neće spasiti Beitar od izrečene zabrane, kao ni oduizimanja tri boda u sledećem prvenstvu i bezmalo 18.000 evra globe.