UEFA Liga konferencije

UEFA stopirala Osasunino učešće u Ligi konferencije, zbog greha njene prethodne uprave: Španski "osuđenik" najavio žalbu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

23.06.2023 18:59
UEFA stopirala Osasunino učešće u Ligi konferencije, zbog greha njene prethodne uprave: Španski "osuđenik" najavio žalbu Guliver

Fudbaleri Osasune osvojili su sedmo mesto u poslednjoj sezoni prvenstva Španije i dobili pravo da posle 16 godina čekanja opet izađu na međunarodnu scenu, ali sva je prilika da će im biti uskraćeno učešće u kvalifikacijama za Ligu konferencije. I to odlukom Evropske fudbalske federacije da na taj način, na kraju svoje sprovedene istrage, kazni Baskijce zbog greha prethodne klupske uprave.

Iz UEFA je danas stigla osuđujuća presuda za Osasunu, kojoj se na teret stavlja nameštanje utakmica u sezoni 2013/2014, u nameri da se izbegne potonje ispadanje u Segundu. Sudski organi Španije već su osudili pomenutu "ekipu" nekadašnjih za plaćanje 400.000 evra Betisu da pobedi Valjadolid, plus 200.000 evra za poraz na gostovanju u Pamploni, korupciju i lažne dokumente, a sada je to, u svom delokrugu, učinila i kontinentalna krovna organizacija. Kao razlog navodeći kršenje njenih takmičarskih propisa. 

 

 

Naravno, aktuelno rukovodstvo Osasune je razočarano ovakvim razvojem situacije, jer smatra neprimerenim duplo kažnjavanje kluba zbog ljudi koje čeka zatvorska kazna. U svom saopštenju su sve to nazvali igrom velikih sa malima i najavili ulaganje žalbe na odluku iz Niona. 

U nameri da zaštite interese kluba, ekipe, navijača i aktuelne vladajuće garniture, za koju u opširnoj reakciji stoji da je privatnu imovinu stavila pod hipoteku i založila penzione fondove za dobrobit Osasune. U slučaju da i izgube i žalbeni postupak na njihovo mesto verovatno će upasti osmoplasirani Atletik Bilbao.