La Liga

CAS naterao UEFA da vrati Osasunu u Ligu konferencije, ona uzvratila novom kaznom za Špance

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

03.08.2023 17:46
CAS naterao UEFA da vrati Osasunu u Ligu konferencije, ona uzvratila novom kaznom za Špance Guliver/AP Photo/Alvaro Barrientos)

Fudbaleri Osasune su kao sedmoplasirani tim poslednjeg prvenstva Španije izborili izlazak u tekuće kvalifikacije za Ligu konferencije, ali im je Evropska fudbalska federacija srušila san o ulasku u grupnu fazu UEFA takmičenja, ceneći da je sadašnja uprava kluba dužna da ispašta za nameštanje utakmica od strane prošlog rukovodstva u sezoni 2013/2014.

Sud za sportsku arbitražu u Lozani rezonovao je potpuno drugačije, pa su Baskijci pobedili u "ratu" dokazima i ponovo dobili pravo za izlazak u Evropu, međutim UEFA je našla nov način da ih kazni za stari greh. 

 

 

Tim iz Pamplone svakako će se naći u "bubnju" na žrebanju parova ple-ofa Lige konferencije, 7. avgusta, a Atletik Bilbao nikako neće moći da preuzme njegovo mesto za zalenim stolom, ali je Etičko-disciplinska komisija iz Niona odredila dvogodišnju uslovnu suspenziju iz njenih takmičenja, koja će biti aktivirana u slučaju da ponovi isti prestup.

Uz to Osasuna mora da uplati 100.000 evra izrečene globe UEFA, koja takođe zadržava pravo na pet odsto zarade od prodatih ulaznica za domaće mečeve u Ligi konferencije.