Vesti iz fudbala

Moj gol nije važan, nego pobeda! Tadić skroman nakon prvenca u dresu Fenerbahčea

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

02.08.2023 23:03
Moj gol nije važan, nego pobeda! Tadić skroman nakon prvenca u dresu Fenerbahčea MN Press

Fudbaleri Fenerbahčea pobedili su Zimbru u Moldaviji 4:0 i plasirali se u treće kolo kvalifikacija za Ligu konferencija, a jedan od strelaca turskog tima bio je Dušan Tadić. Reprezentativac Srbije istakao se asistencijom u prvom duelu dvomeča, da bi u revanšu uspeo i da se upiše u listu strealaca. To je bio njegov prvi pogodak u dresu novog kluba.

Posle utakmice rekao je koliko mu znači taj gol na profesionalnom planu.

"Zadovoljan sam zbog tog prvog gola. Važno je da je Fenerbahče pobedio, ne ko je dao gol ili asistirao. Svi u timu smo ponosni i srećni što nosimo ovaj dres. Želimo da sve koji su uz nas učinimo isto takvim. Mi smo na terenu zbog navijača", rekao je Tadić.

 

 

Moldavci su izašli na teren sa defanzivnim pristupom. Zato je bilo važno postići gol u što skorijem roku i probiti takvu postavku rivala.

"Protivnik je na teren izašao sa vrlo defanzivnim mentalitetom. Stalno su bili iza lopte. Zato je bilo važno postići prvi gol i otvoriti ih. Uspeli smo da ubrzamo protok lopte kako bi im otežali posao. Najvažnija stvar za mene je da smo odigrali dobro i da smo pobedili. Moramo još bolje da se upoznamo. Nadam se da ćemo i fizički biti bolji što pre", zaključio je novi fudbaler Fenerbahčea.

Turski tim slavio je protiv Zimbrua ukupnim rezultatom 9:0.