UEFA Liga konferencije

Trener "brđana" posle eliminacije u Evropi: Ovo je za nas velika škola

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

14.12.2023 22:07
Trener Čukaričkog Igor Matić MN Press
Trener Čukaričkog Igor Matić

Iako nije imao pravo da vodi Čukarički protiv Genka (2:0) zbog crvenog kartona u prošloj utakmici, trener "brđana" Igor Matić govorio je na konferenciji za medije posle utakmice poslednjeg kola grupne faze Lige konferencija, gde je srpski tim završio učešće bez osvojenog boda.

"Potpuno zaslužena pobede Genka, bili su bolji od nas, svežiji, hitriji, brži, bolje odluke na terenu su donosili. Čedtitam im. Ovo je naš maksimum u odnosu na ekipe koje smo imali u grupi" - rekao je Matić i dodao:

"Ovo je za nas jedna velika škola. Imali smo grupu na nivou LŠ, možda Lige Evrope, ako pričamo o ekipama koje su bile s nama u grupi. Što bi rekao jedan moj kolega, ovo je za nas bilo školovanje na Harvardu,. Kažnjavaju svaku grešku, svaki korak ako ne stanemo gde treba - mi smo u problemu. Genk je neviđeno brza ekipa, imaju fenomenalnu tranziciju."

Na pitanje šta je rekao njegovim igračima po završetku utakmice, Matić je rekao:

"Rekao sam igračima "glava gore, idemo dalje". Sada se okrećemo SL, da se pripremimo i da završimo prvenstvo na pravi način. Da ostanemo na mestu koje nas vodi u Evropu."

O raspletu u grupi:

"Nisam razmišljao o raspletu grupe. Sve tri ekipe su vrhunske, da je Genk prošao ne bi bilo nezasluženo. Znao sam kvalitet, ali su me oduševili i večeras koliko su dobri i moćni."

O najvećem dobitku Čukaričkog ove sezone u Ligi konferencija:

"Dobitak je to što smo promovisali mnogo mladih igrača, I večeras smo počeli sa pet igrača ispod 20 godina, mislim da je to dobitak i pozitivna stvar, da klub ima fantastične mlade igrače koji će u budućnosti biti kvalitetniji. Velika je škola za nas sve ovo, ostaje žal za večeras, malo nam je nedostajalao da donosimo ofanzivno bolje odluke. Mnogo smo bili nemirni u organizaciji, izgubili smo dosta čistih lopti i ekipe kao Genk to kažnjavaju. Imali smo šansu da ostvarimo povoljniji rezultat, ali nismo to iskoristili", završio je izlaganje trener srpskog tima.