UEFA Liga konferencije

Igor Matić pred Genk: Ne sme više da bude treme

komentari (0)

Izvor: Tanjug

04.10.2023 20:58
Igor Matić pred Genk: Ne sme više da bude treme MN Press

Trener fudbalera Čukaričkog Igor Matić rekao je pred meč protiv Genka u drugom kolu grupe F Lige konferencija da će njegova ekipa pokušati da iskoriste mane rivala i stigne do pozitivnog rezultata.

"Pred nama je novi evropski izazov. Čeka nas možda i najkvalitetnija ekipa u grupi, uz dužno poštovanje prema Fjorentini i Ferencvarošu. Ovo nam je sad već druga utakmica u grupnoj fazi, ne sme više da bude treme, moramo da pokažemo sve ono što možemo i sve za što smo trenirali. Pokušaćemo da nametnemo neku našu igru, ali to će zavisiti i od protivnika koji će sigurno pokušati da uvede meč u njihov ritam", rekao je Matić.

Ističe trener Čukaričkog da je Genk kvalitetan, ali da ima i mane.

"Genk je nadigrao Olimpijakos, iako je ispao od Grka. Pokazao je kvalitet na obe strane terena, dobro smo proučili sve njihove utakmice. Jaki su, ali imaju i neke mane, a na nama je da pokušamo da iskoristimo te mane i stignemo do pozitivnog rezultata".

Trener "brđana" neće moći da računa na sve igrače.

"Van stroja je Stefan Kovač koji se juče povredio, a od ranije je povređen Ze Mario, svi ostali igrači su spremni", dodao je Matić.

Zahvalio se Matić Leskovčanima na dosadašnjoj podršci i pozvao ih da sutra dođu na utakmicu u sve većem broju.

"Fudbal se igra za navijače, za to se živi, za pune tribine, i nadam se da ćemo imati veliku podršku i sutra. Hvala Leskovčanima na gostoprimstvu i na velikoj podršci, nadam se da će i sutra doći da nas podrže u velikom broju", zaključio je Matić.

Strelac jedinog gola za Čukarički u Ligi konferencija Đorđe Ivanović ističe da ekipa želi da nastavi da piše nove stranice istorije za klub.

"Čeka nas jedna dobra, brza ekipa Genk. Spremali smo se ovih dana dobro za rivala i očekujemo dobru igru i dobar rezultat. Želimo da nastavimo da pišemo klupsku istoriju i stignemo do prvih bodova u grupnoj fazi nekog evropskog takmičenja", rekao je Ivanović.