UEFA Liga konferencije

Čukarički nije uspeo: Genk slavio u Leskovcu i ostavio Beograđane bez bodova

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

05.10.2023 22:57
Čukarički nije uspeo: Genk slavio u Leskovcu i ostavio Beograđane bez bodova MN Press

Fudbaleri Čukaričkog jedini su srpski tim u ovogodišnjem izdanju evrokupova koji ni posle drugog kola Lige konferencija nisu uspeli da osvoje nijedan bod. Igrači kluba sa Banovog brda su u Leksovcu, gde su kao domaćini ugostili belgijski Genk i poraženi 0:2 (0:1).

Na stadionu koji ima 8.000 mesta bilo je prisutno oko 3.000 gedalaca koji su mogli da vide mnogo bolji beogradski tim nego što je to rezulat na kraju pokazao.

Gosti iz Belgije su sa dva brza gola u prvom delu meča potpuno sasekli ekipu trenera Igora Matića koji su loptu iz svoje mreže morali da vade u 10. i 27. mintuu nakon šuteva Brajana Hejnena i Jozefa Pentasla sa bele tačke.

Kada se govori o boljoj igri Čukaričkog ta konstatacija se odnosi na drugih 45 minuta kada su se Belgijanci, možda i svesno, povukli, a domaći prvotimci sve vreme pleli mrežu oko njihovog gola. Imali su u tom periodu nekoliko zrelih prilika da postignu pogodak, ali im je na kraju nedostajalo i malo sreće u utakmici sa mnogo ritma.

Ono što je na ovom susretu najveći dobitak za tim Čukaričkog je saznanje da imaju kvalitet i da mogu da se nose sa klubovima iz Evrope, odnosno da u nastupajućim utakmicama Lige konferencija mogu da osvoje toliko željene bodove.

U drugoj utakmici grupe F u Firenci su fudbaleri Fiorentine i ferencvaroša opdigrali 2.2, a domaći tim je do izjednačenja stigao golom Ikone u 90. minutu susreta.

Liga konferencija, 2. kolo

Grupa F

Čukarički - Genk 0.2 (0:2)
/Hejnen 10, Pentsala 21p/

Fiorentina - Ferencvaroš 2:2 (0:1)
/Barak 67, Ikone 90 - Varga 25, Sise 51/

Standings provided by Sofascore