UEFA Liga konferencije

Dik Advokat ismevao Zrinjski, Mostarci mu zapušili usta: Holandski trener antijunak sa margina istorijske pobede Mostaraca

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

22.09.2023 08:57
Dik Advokat ismevao Zrinjski, Mostarci mu zapušili usta: Holandski trener antijunak sa margina istorijske pobede Mostaraca Guliver

Dan posle istorijske pobede fudbalera Zrinjskog u debitantskoj sezoni nekog UEFA takmičenja koliko se priča o čudesnom preokretu Mostaraca protiv AZ Alkmara toliko se komentariše izjava Dika Advokata data na poluvremenu meča prvog kola grupne faze Lige konferencije.

Domaćin je gubio sa velikih 0:3 i sve je ličilo na rezultatsku katastrofu fudbalske dike i ponosa Bosne i Hercegovine, pa je holandski trener, angažovan kao stručni konsultant jedne televizije u svojoj zemlji požurio da otpiše rivala. I to na vrlo surov način.

 

 

"Neshvatljivo je da se takvim timovima dozvoljava da igraju u evropskom fudbalu", izjavio je Advokat posle 45 minuta, da bi u drugom poluvremenu bio opasno demantovan s četiri gola Zrinjskog.

Otuda se njegova izjava od jutros deli po društvenim mrežama, uz ismevačćke komentare na račun nekadašnjeg selektora reprezentacije Srbije. Možda ga utakmice Zrinjskog sa Legijom i Aston Vilom "operu" svojim ishodima, ali ostaje zabeleženo kako je izleteo pred rudu i pogrešio.