UEFA Liga Evrope

Finale Lige Evrope na TV Arena sport: Ko će se Dablina sećati po dobru, Bajer ili Atalanta?

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

22.05.2024 09:15
Aviva stadion u Dablinu Tanjug/AP Photo/Peter Morrison
Aviva stadion u Dablinu

Prvo od tri velika finala UEFA tamičenja koja će i ove sezone biti prenošena na kanalima TV Arena sport biće odigrano od 21.00 čas u Dablinu, gde će se u borbi za trofej Lige Evrope sastati Bajer i Atalanta.

Ekipa najglednaije sportske televizije u ovom delu Evrope se nalazi na listu mesta i javlja da se u glavnom gradu Republike Irske okupio veliki broj navijača i jedne i druge ekipe i da če atmosfera na stadionu biti fantastična.

Nemački tm je do finala ovog takmičenja stigao na superioran način osvojivši uz to i šampionsku titulu u Bundesligi, a od početka godine do danas, ekipa trenera Ćabija Alonsa nije izgubilia nijedan jedini meč.

 

 

S druge strane, Itaijani veruju da će upravo oni biti ti koji će uspeti da im nanesu prvi poraz u sezoni, pa ostaje da se vidi čiji će fudbaleri i navijači po dobru pamtiti Dablin i "Aviva" stadion.

"Večeras ću u Dablinu prvi put u karijeri imati prilku da igram protiv Đan Pjera Gasperinija i za mene to predstavlja veliku čast. Atalanta je poslednjih godina postala veoma značajan fakror u italijasnkom i evropskom fudbalu i izuzetno cenim taj tim Mi, istina, imamo niz bez porza, ali ne opterećujem se time. Spremali smo se za ovaj duel kao i za svaki drugi i očekujem veliku borbu, a moji momci su puni samopouzdanja", rekao je na poslednjoj konferenciji za medije Alonso, dok je strateg Atalante:

"Nema se mnogo toga reći o Leverkuzenu, jer njihovi rezultati ove sezone govore dovoljno. Do sada nisu pretrpeli nijedan poraz i to samo po sebi zaslužuje ogroman respekt. Ipak, mi smo došli u Dablin sa jasnim ciljem da pobedimo i daćemo sve od sebe da to učinimo. Obe ekipe igraju u sličnim formacijama, nalazimo se u dobroj fomri i očekujem odličan meč."

UEFA je odlučila da pravdu na ovom susretu deli mađarski arbitar Ištvan Kovač, a pre početka meča na kanalu TV Arena 1 Premim od 20.00 časova je planirana specijalna studijska emisija posvećena utakmici u Dablinu.