UEFA Liga Evrope

Moramo da popravimo igru u drugim poluvremenima: Gajas Zahid smatra da Partizan može i mora da napreduje

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

04.12.2023 14:20
Moramo da popravimo igru u drugim poluvremenima: Gajas Zahid smatra da Partizan može i mora da napreduje MN Press

Partizan je s ubedljivih 3:1 savladao Vojvodinu u derbiju 17. kola Mozzart Bet Superlige Srbije, ali daleko od toga da je lako slomio otpor Novosađana pred svojom publikom.

Svestan je toga i Gajas Zahid, čiji je gol u 88. minutu skinuo težak rezultatski teret sa pleća lidera šampionata i pogurao ga ka 14. pobedi u (za sada) neočekivano uspešnoj sezoni na domaćoj sceni. 

"Moramo da uradimo nešto povodom igre u drugim poluvremenima. Dobro smo igrali u prvom delu igre, pritiskali smo odbranu rivala i stvorili smo nekoliko dobrih prilika. U nastavku smo ostali malo bez energije, ali uspeli smo da postignemo tri gola i najvažnije je da smo pobedili", konstatuje Norvežanin u redovima tima iz Humske. 

Mnogi su se pitali koliko će biti potrebno vremena "parnom valjku" da se vrati na stari kolosek, nakon što ga je TSC izgurao sa prethodne maršrute, nanevši mu težak poraz na Topčiderskom brdu u prethodnom kolu. 

 

 

"Postoje stvari na kojima moramo da radimo, da ih popravimo. Prošla utakmica protiv TSC-a nije bila dobra za nas. Morali smo da pokažemo reakciju i verujem da smo uspeli u tome. Najvažnije je da smo pobedili i osvojili tri boda".

Igor Duljaj za duel sa Novosađanima nije mogao da računa na Ksandera Severinu, Nemanju Nikolića i Svetozara Markovića, ali jedan od tri strelaca za domaći tim protiv "lala" ne pravi famu oko toga. 

"Imali smo kadrovskih problema, ali to je sve deo igre. Zato su nam potrebni svi igrači. Pokazali smo karakter, odigrali lošije druge poluvreme, ali na kraju smo slavili i to je jedino bitno".

Partizan ove jeseni ne igra u Evropi, ali zato ga 7. decembra čeka meč sa Grafičarem u osmini finala Kupa Srbije.

"Naravno, Kup je važan. I prošla utakmica protiv Jedinstva iz Uba je bila „tvrda”, dobili smo samo 1:0. Daćemo sve od sebe kako bismo savladali Grafičar. Sada nam predstoji nekoliko veoma važnih mečeva. Moramo da pritiskamo, budemo konstantni, radimo i pobedimo u preostalim utakmicama", zaključio je Zahid razgovor za klupski sajt.