Superliga Srbije

(VIDEO) Partizan ne briljira kao pre, ali ponovo pobeđuje: Stranci presudili Vojvodini

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

02.12.2023 17:43
(VIDEO) Partizan ne briljira kao pre, ali ponovo pobeđuje: Stranci presudili Vojvodini MN Press

Nisu fudbaleri Partizana bili igrački ubedljivi kao u nekim pobedama pre derbija 17. kola Mozzart Bet Superrlige Srbije sa Vojvodinom, ali nisu ni gubili glavu posle svojih promašaja i opasnih naleta gostiju, naprotiv strpljivo su gradili trijumf i na kraju su preko leđa stranaca u svojim redovima nastavili tamo gde su stali u nedavnom teškom porazu od TSC-a - 3:1 (0:0).

Celo prvo poluvreme se čekalo na gol, jer crno-beli nisu našli načina da materijalizuju terensku inicijativu, preuzetu posle startnog pritiska gostiju, a rival nije hteo da srlja i nije dolazio do prostora za opasne kontranapade.

Domaćin je imao sedam šuteva prema golu Lazara Carevića u tom periodu, od čega je jedan išao pravo u pravougaonik golmana novosadskog tima, međutim (pre svih) Kalulu i ostali su ili ostajali za malo "kratki" ili su pogrešno birali ili im je nedostajalo preciznosti. 

Sa druge strane, odbrana lidera prvenstva nije imala previše ozbiljnog posla, a to malo opasnosti je uspešno otklanjala. Sa sve Sinišom Saničaninom, koji je trebalo da ostane na klupi za rezervne igrače, ali ga je povreda kapitena Svetozara Markovića, tokom zagrevanja, nenadano gurnula u prvih 11.

U drugom delu meča stvari su dobile na ubrzanju. Partizan je brzo poveo, pa nedugo zatim izgubio prednost, a onda su i jedni drugi imali šanse, s tim da je tim Igora Duljaja iskorsitio još dve do kraja derbija. Idemo redom... 

"Grobari" su u 53. minutu konačno dočekali trenutak za radovanje, jer je Frank Kanute dao prvi gol od dolaska u Partizan. Natrčao je Senegalac na odbitak posle izblokiranog Nathovog udarca i sa distance pogodio mrežu. 

Usledio je veliki promašaj Mateusa Saldanje. Ukrao je Partizan loptu Vojvodini na otprilike 30 metara od njenog gola, pomenuti napadač se stuštio sam na Carevića, ali je tukao pravo u njega. Iz odbitka umalo je Menig ispravio njegov propust, ali na kraju je dobijen samo korner.

Ubrzo posle tog momemta (65) stigla je surova kazna, kako to već obično biva. Uroš Nikolić je glavom sjajno reagovao na centaršut Zukića i doneo izjednačenje Vojvodini (67). Tako se isplatila ofanziva Novosađana u nastavku utakmice, dok je iskusni vezista najzad probio "poenterski" led u ovoj prvenstevnoj sezoni. 

Nisu, ipak, odustajali izabranici Ranka Popovića posle drugog nokdauna, međutim rival je bio još uporniji u nastojanima da uzme sva tri boda i ojača svoju poziciju na vrhu tabele, uzdrmanu pomenutim porazom u prošlom kolu.

Dva puta je Vojvodina uspela da se odbrani posle kornera, u svega nekoliko sekundi, a onda je lopta došla do Gajasa Zahida, koji je levom nogom matirao Carevića. Za veliki uzdah olakšanja ekipe, klupe i navijača Partizana u 88. minutu. Ličnu realizatorsku satisfakciju Norvežanina, takođe. 

Na kraju je i Saldanja morao da se "javi", odnosno potvrdi stratus prvog strelca ekipe iz Humske. U 95. minutu sudija je svirao penal za Partizan, jer je Giorbelidze sapleo Saldanju, koji ga je pretrčao. Posle video provere situacije i VAR potvrde faulirani Brazilac je malo kasnije (98) bio neumoljiv sa 11 metara. Molio ga je mlađani Baždar da mu dozvoli da i njegovo ime zablinka na semaforu skromno popunjenog stadiona "parnog valjka", ali ovaj nije hteo da čuje.

I nije mu se to obilo o glavu, naprotiv rutinskim udarcem je zadržao vodeće mesto na listi superligaških golgetera. Carević je ostao nadmudren na zemlji, mada teško da će mu klupske kolege išta zameriti, obzirom na to da je skupio 11 odbrana u ovih sat i jače fudbalskog vojevanja sa Partizanom. 

 

Mozzart Bet Superliga Srbije, 17. kolo

petak

Novi Pazar - Javor 2:0 (0:0)
/Suma 47, Šćepović 90+4/

Spartak - Radnik 1:0 (1:0)/Tošeski 13/

subota

Mladost Lučani - Železničar 1:0 (0:0)
/Eze 46/

Partizan - Vojvodina 3:1 (0:0)
/Kanute 53, Zahid 88, Saldanja 90 pen - Nikolić 67/

Voždovac - IMT 19.00 (TV Arena sport 2)

nedelja

Čukarički - Radnički Kragujevac 13.00 (TV Arena sport 3)
Napredak - Crvena zvezda 15.00 (TV Arena 1 Premium)
TSC - Radnički Niš 17.00 (TV Arena 3 Premium)

Standings provided by Sofascore