UEFA Liga Evrope

TSC na zadatku "dati gol i do kraja iznenaditi Frajburg" u UEFA Ligi Evrope

komentari (0)

Autor: Kosta Simetić

09.11.2023 10:59
TSC na zadatku "dati gol i do kraja iznenaditi Frajburg" u UEFA Ligi Evrope MN Press

(Frajburg, od specijalnog izveštača TV Arena sport)

Fudbaleri TSC-a gostuju Frajburgu (21.00, TV Arena 1 Premium) u meču 4. kola Grupe "A" UEFA Lige Evrope. Nisu vicešampioni Srbije gajili prevelike iluzije da mogu nešto spektakularnije da naprave kada su saznali rivale u grupi, jer su na papiru autsajderi, ali dosadašnje partije protiv Vest Hema, Olimpijakosa i Frajburga daju jasan dokaz treneru Žarku Lazetiću i upravi kluba iz Bačke Topole da idu dobrim pravcem u razvoju.

"Dati gol Frajburgu, iznenaditi ih i doći do pozitivnog rezultata" bila je ideja Žarka Lazetića u Bačkoj Topoli. I uspeli su igrači da dobiju prvo poluvreme, ali u nastavku kvalitet Nemaca i sjajni Vinćenco Ggrifo (het-trik) doneli su preokret (1:3).

Igrači vicešampiona Srbije doputovali su juče u Frajburg sa dosta optimizma, bez obzira što su i Lazetić i Saša Jovanović na pres konferenciji dodelili ulogu favorita domaćinu.

"Oni nude malo prostora defanzivno, igraju presing 1 na 1. Baš su tim. Prave korekcije i pokrivaju jedni druge. Ne menjaju puno gde god da igraju, ali probaćemo i mi da izađemo visoko. To je jako teško, pogotovo da to radimo u kontinuitetu. Očekujem da napravimo korak napred i da se što duže takmičimo sa njima", izjavio je Lazetić.

Posle osam vezanih mečeva bez pobede u svim takmičenjima, TSC je pobedom nad Čukaričkim u Beogradu napravio sebi dobru uvertiru pred današnji duel, ali da bi se došlo do pozitivnog ishoda moraće da odigraju najbolji meč sezone. Biće prostora za Sašu Jovanovića i Aleksandra Ćirkovića u tranziciji, pogotovo što odbrana ekipe trenera Kristijana Štrajha nije uspela da sačuva mrežu na poslednjih sedam susreta u kojima su ostvarili samo dve pobede i četiri puta doživeli poraz. Ispali su i iz Kupa Nemačke od Paderborna! 

Igračima srpskog vicešampina ostaje da uživaju večeras u još jednoj evropskoj epizodi, ali i na sjajnom novom stadionu "Evropa park" koji će ih po mnogo čemu podsećati na "TSC Arenu".

UEFA Liga Evrope, 4. kolo

Četvrtak

Grupa A

Frajburg - TSC 21.00 (TV Arena 1 Premium)

Vest Hem - Olimpijakos 21.00 (TV Arena 2 Premium)

Standings provided by Sofascore