Superliga Srbije

Šampion protiv vicešampiona na novoj podlozi "Marakane": Duel Crvene zvezde i TSC-a večeras na TV Arena sport

komentari (0)

Autor: Mateja Petković

22.07.2023 11:40
Šampion protiv vicešampiona na novoj podlozi "Marakane": Duel Crvene zvezde i TSC-a večeras na TV Arena sport MN Press

Prijateljski duel između šampiona i vicešampiona Srbije, Crvene zvezde i TSC-a na stadionu "Rajko Mitić" na programu je večeras od 20.00 (TV Arena 1 Premium).

Izabranici Baraka Bahara će pred praznim tribinama "Marakane" dočekati tim iz Bačke Topole, kog očekuju kvalifikacije za Ligu šampiona.

Crveno-beli su na pripremama bili besprekorni, pa su tako slavili na svim utakmicama koje su odigrali. Najpre je pobeđena selekcija Užica (3:1), zatim banjalučki Borac (2:0), a onda je pobedama nad Zenitom (2:1), Nečfijem (4:0) i Fenerbahčeom (3:1) osvojen Pari kup u Rusiji.

Sa druge strane, ekipa Žarka Lazetića je na pripremnim duelima zabeležila dva trijumfa i tri poraza. TSC je slavio nad Voždovcem (1:0) i Celjem (2:1), da bi kasnije doživeo poraze od Šturma (1:2), Kišvarde (1:2) i Radničkog iz Sremske Mitrovice (0:2).

 

 

Crvena zvezda je napravila sjajnu uvertiru pred novu sezonu u kojoj je obezbeđena grupna faza Lige šampiona, a Barak Bahar je već imao priliku da se uveri u kvalitet svojih igrača, te se već naslućuju formacija i sastav koju će nekadašnji trener Makabija koristiti. Ono što će svakako biti drugačije u odnosu na prethodne duele jeste zadnja linija, s obzirom na to da je standardni štoper, Strahinja Eraković, otišao u Rusiju kako bi potpisao ugovor sa Zenitom, pa se očekuje da njegovo mesto popuni iskusni Uroš Spajić.

Takođe, Bahar na raspolaganju neće imati ni Aleksandra Kataija, koji se i dalje oporavlja od povrede leđa zadobijene prilikom prvog kontrolnog duela u Užicu.

Podsetimo, ovo će biti prva utakmica na novoj podlozi Zvezdinog stadiona, a druga se očekuje već u sredu kada će crveno-beli dočekati Fiorentinu.