Superliga Srbije

Crvena zvezda ima savremeni "tepih" na stadionu, poput Reala, premijerligaša, PSŽ-a...: Postavljanje novog terena koštalo 660.000 evra

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

21.07.2023 17:47
Crvena zvezda ima savremeni "tepih" na stadionu, poput Reala, premijerligaša, PSŽ-a...: Postavljanje novog terena koštalo 660.000 evra MN Press

Paralelno sa brojnim aktivnostima u prelaznom roku, fudbalski klub Crvena zvezda ovog leta je radio i na kompletnoj zameni glavnog terena na stadionu "Rajko Mitić". A, rezultat je vredan pohvale i ponosa sigurnog učesnika grupne faze Lige šampiona 20223/2024. 

Najodgovorniji ljudi kluba, predvođeni predsednikom Svetozarom Mijailovićem i generalnim direktorom Zvezdanom Terzićem, obišli su ga danas u društvu predstavnika medija, prezadovoljni učinjenim. 

"Novi teren na stadionu Crvene zvezde koštao je 660.000 evra i radove je izvodila jedna od najpoznatijih firmi u Evropi, koja je pre ovoga radila podloge Real Madridu, PSŽ-u, brojnim timovima Premijer lige. Trava je 5 odsto hibridna i 95 odsto prirodna. Hibrid traje do 15 godina, dok prirodni deo na svakih godinu ili dve dana mora da se menja. Da bi se postigli rezultati, Crvena zvezda je morala da ubaci novi sloj i izdigne teren 30 centimetara. Kompanija koja je izvodila radova morala je kranovima da spusti dve mašine na teren", objasnio je operativni direktor Marko Petrović.

Pored terena ubuduće će svetleti samo led reklame i to u oba reda a ne samo jednom kao do sada, što je crveno-bele koštalo preko 500.000 evra, dok je u izgradnju objekta ispod severne tribine, namenjenog fudbalerima i stručnom štabu Baraka Bahara, investirano 1,2 miliona evra. 

"Ovde igrači svakodnevno provode vreme. Na raspolaganju im je najsavremenija i najbolja oprema na svetu. Ovde provode vreme pre i posle svakog treninga, zagrevaju se ili obavljaju istezanje. Čitava ova zgrada nas je koštala 1.200.000 evra. Osim teretane tu je i medicinski blok koji će biti kompletiran pre prvog kola Superlige Srbije. Takođe, Barak i njegovi saradnici su ovde, sprat ispod su isto kancelarije za medicinski tim, lekare, masere... Niz prostorija će biti za rehabilitaciju. Ceo mediko blok sa toplim bazenom još nije završen, ali biće u septembru mesecu. Dogovorili smo se da renoviramo salu SD Crvena zvezda, gde treniraju odbojkaši, rukometaši i ostali manji sportovi. Uradićemo kompletnu rasvetu, sve će biti renovirano", istakao je Zvezdan Terzić, pričajući o modernom medicinskom bloku, teretani i kancelariji šefa stručnog štaba srpskog prvaka iz Izraela.