Superliga Srbije

Eraković u četvrtak Zenitov, Degenek i Kabić dva Zvezdina naredna poteza

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

19.07.2023 17:15
Eraković u četvrtak Zenitov, Degenek i Kabić dva Zvezdina naredna poteza MN Press

Crvena zvezda se priprema za start sezone, slede im dva test duela sa TSC-om (22. jul) i Fiorentinom (26. jul), ali je u kancelariji sportskog sektora prilično radno jer posle juče završenog dogovora oko transfera Strahinje Erakovića u Zenit, slede i završni pregovori oko dovođenja Miloša Degeneka iz Kolumbusa i Uroša Kabića iz Vojvodine.

Eraković sutra putuje za Sankt Peterburg na preglede i potpis četvorogodišnjeg ugovora sa prvakom Rusije, a Crvena zvezda će četvrtinu zarade od sedma miliona evra uložiti u povratak Degeneka i krilnog napadača Vojvodine Kabića.

Kada je Degenek u pitanju, tu dileme nema. Trener Barak Bahar je tražio da se on dovede iz MLS lige kao pojačanje za Ligu šampiona, australijski reprezentativac je oduševljen što će i treći put obući dres Zvezde. Obeštećenje je 600.000 evra ako je verovati medijima.

Uroš Kabić je na radaru srpskog šampiona od januara. Vojvodina je želela da ga proda u inostranstvu, ali Bolonja nije napravila taj poslednji korak. Pričalo se o obeštećenju od 1,2 miliona evra, pa je pitanje samo za koju sumu su se preliminarno dogovorili crveno-beli iz Beograda i Novog Sada. 

Već je Zvezda platila Vojvodini milion nemačkih maraka 1991. godine za transfer Siniše Mihajlovića, možda po prvi put unutar Srbije jedan klub bude izdvojio milion evra za transfer. Crveno-beli bi sa Degenekom i Kabićem zatvorili prelazni rok za sada, traži se još jedna "šestica" i naravno "devetka". Obojica takvih igrača moraju da imaju specifične odlike, pa se neće dovoditi dok se pronađu na tržištu.