Vesti iz fudbala

Strahinja Eraković postaje novi član zadnje linije Zenita: Crvena zvezda dogovorila prodaju reprezentativnog štopera

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

18.07.2023 21:45
Strahinja Eraković postaje novi član zadnje linije Zenita: Crvena zvezda dogovorila prodaju reprezentativnog štopera MN Press

Strahinja Eraković definitivno odlazi iz Crvene zvezde ovog leta, jer će već 20. jula postati član Zenita koji je u zadnji čas uspeo da ga "preotme" od Spartaka iz Moskve, koji je paralelno pokušavao da izdejstvuje transfer mladog a već odličnog štopera crveno-belih i fudbalske reprezentacije Srbije

Prema nezvaničnim saznanjima Mozzart sporta, klub iz Sankt Peterburga uplatiće na ime toga 7.000.000 evra Crvenoj zvezdi, uz obavezu da joj preusmeri još 10 odsto zarade od sledeće prodaje igrača. 

Ugovor će verovatno biti potpisan na četiri godine i doneće Erakoviću zaradu od 6.000.000 evra, s tim što još nije poznato da li će ostati na šestomesečnoj pozajmici i pomoći saigračima sa "Rajka Mitića" u grupnoj fazi Lige šampiona ili se odmah preseliti u najveću državu sveta. 

Toliko je nudio i Spartak, ali poraženi u ovom meču nema bliske relacije sa Zvezdom kao novi Erakovićev klub, sa istim velikim sponzorom - ruskim Gaspromom. 

Eraković ima 22 godine, rođen je u Beogradu i fudbalski se formirao u Crvenoj zvezdi, do čijeg prvog tima je stigao preko pozajmice u klupskoj filijali, Grafičaru.