Superliga Srbije

Prvenac Pantovića za TSC u porazu od austrijskog Šturma

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

08.07.2023 21:04
Prvenac Pantovića za TSC u porazu od austrijskog Šturma FK TSC

Posle pobede na Celjem (2:1), vicešampion Srbije TSC je posle preokreta poražen od vicešampiona Austrije Šturma iz Graca 1:2 (1:0). U zanimljivoj, izjednačenoj utakmici, TSC je bio uverljiviji u prvom delu, a Miloš Pantović je posle propuštene prilike u 11. minutu upisao prvenac i doneo srpskom timu prednost na poluvremenu.

Urodio je plodom presing u 41. minutu, Ifet Đakovac je oduzeo loptu koja je posle dodavanja Milosavljevića došla do Pantovića i završila iza leđa čuvara mreže protivnika. Golman Veljko Ilić je u dva navrata zaustavio pokušaje Bovinga u prvom delu, ali je vadio loptu iz mreže u 52. minutu. Mladi Danac je nanizao pred golom Topolčana kompletnu odbranu i preciznim udarcem postigao izjednačujući gol.

Imali su Austrijanci više od igre tokom drugog dela, trener Žarko Lazetić promenio je celu postavu, Petar Stanić je imao priliku za pogodak, a kada se činilo da će meč završiti bez pobednika, Boving je u 89. minutu asistencijom za Vlodarčika rešio susret u korist Austrijanaca. 

TSC: Ilić, Ćalušić, Stojić, Cvetinović, Cvetković, Kuveljić, Đakovac, Milosavljević, Petrović, Pantović, Jovanović. Igrali su još: Stojković, Stanić, Antonić, Ćirković, Mirčevski, Krpić, Radin, Vlalukin, Simić, Krstić, Šoš.