Superliga Srbije

Lazetić sumirao pripreme TSC-a: Povrede na kraju su nam malo pokvarile sliku pred start proleća

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

06.02.2024 22:32
ŽArko Lazetić, trener TSC-a MN Press
ŽArko Lazetić, trener TSC-a

Fudbaleri TSC vratili su se iz Španije gde su obavili pripreme za prolećni deo prvenstva. Tamo su odigrali četiri kontrolne utakmice, protiv sa mađarskog Diošđera (1:1), kanadskog Vankuver (2:1), švedskog AIK (2:0) i od američkog Sijetla (2:3).

Šef stručnog štaba Žarko Lazetić zadovoljan je uslovima koje su imali u Malagi, kao  i postignutim rezultatima u  utakmicama koje su odigrali.

"Meni su ovo bile pete pripreme sa ovom ekipom i čini mi se da nikada nisu bile bolje. Sve je bilo odlično organizovano, imali smo dva svoja terena koja su bila odlična, što  nam je  bilo najvažnije. Ni ovoga puta nisam imao nikakve probleme po pitanju discipline, sve je išlo po planu, a i vreme nas je poslužilo. Protivnici su nam bili jako dobri i kvalitetni, dva MLS ligaša, mađarski superligaš i AIK iz Stokholma, veoma ozbiljna ekipa", rekao je Lazetić. 

On je naglasio da je u Španiji bilo malo fizičkog, ali mnogo taktičkog i tehničkog rada.

"Pravili smo analize i zadovoljan sam. Odigrane utakmice su pokazale da smo na dobrom putu. Naravno stekli smo i uvid u neke probleme koje treba da rešavamo, pogotovu visoki presing i niske zone, ali imamo još malo vremena do prvog kola da i to utegnemo. Vremenom ćemo ulaziti u sve bolju formu, dobro smo iskoristili prethodni period da doteramo detalje u igri, kako u ofanzivnoj, tako i  defanzivnoj organizaciji". 

Lazetić se osvrnuo i na činjenicu da u ekipi ima i povređenih igrača.

"Do pred sam kraj priprema nismo imali ni jednu povredu, da bi se u poslednja dva dana desile neke čudne povrede. Cvetković je povredio stomačni mišić, Radin je dobio udarac i videćemo da li će biti spreman.  Stanić je trenutno na lekarskim pretragama i videćemo da li će moći da igra u nedelju. Na žalost, na neko vreme smo ostali i bez Ćalušića i Đorđevića pa nam sve to malo kvari sliku pred početak prolećnog dela sezone". 

Blizu dovođenja novog štopera

Šef plavo-belih je podsetio da TSC već neko vreme ima deficit na poziciji štopera i najavio je skoro potpisivanje ugovora sa igračem za tu poziciju.

"Blizu smo realizaciji ugovora sa novim igračem. Gledali smo  kako  da rešimo pitanje štopera, analizirali smo mnogo igrača i nadam se da ćemo dovesti onog pravog, koji će se uklopiti u naš sistem rada. Ne želim da prejudiciram, ali trebalo bi da se dogovorimo za dan ili  dva i ako sve bude išlo po planu biće to prava stvar", nagovestio je Lazetić.

Što se tiče odlazaka iz kluba biće ih samo u slučaju da neko od igrača želi veću minutažu, ili promenu sredine. 

"Zadovoljan sam što smo praktično ceo tim zadržali, osim ovih nekoliko povređenih fudbalera koji će nam se kasnije priključiti. Možda izgleda da smo zbog toga slabiji nego prošle godine, ali ne treba zaboraviti da smo jači za zajednički rad i ove pripreme i verujem da će vreme pokazati koliko smo kvalitetni koliko smo postigli na njima", rekapitulirao je Lazetić.    

Vezni igrač Miloš Pantović se složio da je u Španiji sve bilo na vrhunskom nivou. 

"Prezadovoljan sam  uslovima, protivnicima i rezultatima iako oni u ovom trenutku nisu primarni. Sve je bilo za desetku i nemam nikakvu zamerku. Protiv IMT-a će biti teško, pogotovu što je na njihovom stadionu veštačka podloga na koju nismo naviknuti. Naravno mi kao i uvek  idemo na pobedu i nova tri boda", rekao je Pantović. 

Posle jesenjeg dela prvenstva TSC zauzima 3. mesto na tabeli sa 37 osvojenih bodova, a u 20. mkolu u nedelju od 15.00 časova uz prenos na TV Arena sport igra protiv IMT-a u Beogradu.