Superliga Srbije

Aleksandar Jovanović za TV Arena sport: Pritisak me inspiriše, zato sam želeo u Partizan

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

03.07.2023 10:23
Aleksandar Jovanović za TV Arena sport: Pritisak me inspiriše, zato sam želeo u Partizan FK Partizan

Uoči odlaska Fudbalskog kluba Partizan na drugi deo priprema za predstojeću sezonu, koje crno-beli obavljaju na Pohorju u Sloveniji, tim iz Humske je potpisao još jednog igrača, ovoga puta, golmana - Aleksandra Jovanovića.

Donedavni čuvar mreže kiparskog Apolona vraća se u srpski fudbal posle sedam godina, a poslednji angažman u rodnoj zemlji imao je u Radničkom iz Niša. Priču, za Arenu sport počinje uz reči da je imao želju da dođe u Partizan.

"Imao samo još tri godine ugovora na Kipru. Razgovarao sam sa predsednikom Apolona, našli smo rešenje, ali generalno je bila prisutna velika želja, sa moje strane, da dođe do realizacije dogovora".

FK Partizan

 

 

Promena sredine za rođenog Nišliju znači i drugačiji način rada i funkcionisanja. Nakon, kao što je rekao, relaksiranije, ali ozbiljne radne i životne atmosfere na Kipru, Jovanović crno-belu opremu zadužuje želja igre pod pritiskom.

"Došao sam ovde upravo zbog toga. Imao sam mir na Kipru, bio sam najbolji igrač prethodnih godina i svesno sam došao u Partizan da osetim pritisak. Mislim da sam dovoljno stasao za takvu priliku i da mogu da pomognem timu".

Na pitanje šta za njega znači pritisak težine dresa, Jovanović odgovara:

"Kada si u Partizanu ciljevi su najveći i u Ligi, Kupu, Evropi. Ciljevi su kristalno jasni i drago mi je što je tako".

Jovanović je sedam godina proveo u pečalbi, a stečeno iskustvo moglo bi da bude od velike pomoći "parnom valjku" u narednoj sezoni.

"Igrao sam u Danskoj, Španiji, poslednje dve i po sezone na Kipru i naučio sam mnogo toga iz svake zemlje, kluba. Imamo iskustvo, to sam stekao. Imam 30 godina i mišljenja sam da je to najbolje životno doba za golmana. Odnos sa ljudima, kultura, jezik, običaji... sve to ostane upamćeno i uvek može da pomogne".

FK Partizan

 

 

Golmani spadaju u igrače koji ne tako često menjaju sredine.

"Spominjali su ljudi moju glad i želju za reprezentacijom. Prvo bih istakao želju i volju za Partizanom i uspehom. To je osnovno, sve ostalo će vremenom, nadam se, doći. Ali, još jednom ponavljam – moja želja je bio Partizan".

Trener golmana u Partizanu je Đorđe Pantić, koji može da mu prenese deo bogatog iskustva stečenog među stativama crno-belog gola. Između ostalog, Pantić je čuvao mrežu Partizana u Ligi šampiona 2003. godine.

"Za sada mi izuzetno prija rad sa njim. U ovih nekoliko dana smo imali priliku da mnogo razgovaramo, analiziramo, radimo. Biće vremena i za priču o Realu, imaću pitanja i o tome, to je sigurno".

Jovanović će konkurenciju u redovima crno-belih imati u vidu, sada već, satrosedelaca Nemanje Stevanovića i Aleksandra Popovića, dok je sa Partizanom u Sloveniji i mladi čuvar mreže Mihajlović.