Superliga Srbije

Podmlađeni Partizan pobedom započeo pripreme: Crno-beli ubedljivi u prvoj prijateljskoj utakmici - povreda Jevremovića pokvarila slavlje

komentari (0)

Autor: Mateja Petković

02.07.2023 19:26
Podmlađeni Partizan pobedom započeo pripreme: Crno-beli ubedljivi u prvoj prijateljskoj utakmici - povreda Jevremovića pokvarila slavlje MN Press

Fudbaleri Partizana su danas odigrali prvu prijateljsku utakmicu na pripremama u Sloveniji, gde su bili ubedljivi protiv ekipe Tehnotim Pesnica 5:0 (0:0), a ono što može posebno da raduje jeste sjajna partija mladih igrača.

Kako su tim napustili između ostalih Rikardo Gomeš, Igor Vujačić i Slobodan Urošević, otvorilo se mesto za neke nove, mlađe fudbalere, koji su bar za sada opravdali očekivanja. Crno-beli su takođe igrali u novoj garnituri "Puma" dresova, a kapitensku traku nosio je Svetozar Marković.

U prvom poluvremenu crno-beli su kao što se i očekivalo bili bolji tim i imali inicijativu, ali ipak nisu uspeli da dođu do prednosti. Imao je Partizan svoje šanse, međutim, čitavo prvo poluvreme ostalo je u senci povrede ofanzivca beogradskog tima, Janka Jevremovića. On je u 36. minutu nezgodno stao i srušio se na zemlju, te je morao da napusti igru, a zamenio ga je Nikola Terzić.

U drugom poluvremenu je Duljaj u igru, između ostalih, ubacio Sinišu Saničanina, Danila Pantića i Bibarsa Natha, čije se prisustvo na terenu itekako osetilo i Partizan je uspeo da naplati svoju inicijativu. 

Najpre je u 53. minutu srpski tim uspeo da osvoji loptu na protivničkoj polovini, nakon čega je mladi Nemanja Trifunović odlično reagovao i udarcem u bliži ugao uz pomoć stative zatresao mrežu Pesnice.

Samo četiri minuta kasnije vođstvo je duplirano. Igrao se 57. minut kada je golman slovenačke ekipe bio vrlo spor sa loptom, što je iskoristio brzonogi Milan Aleksić i bez problema poslao loptu u nebranjenu mrežu.

Sve dileme oko pitanja pobednika rešene su u 60. minutu, kada je Nikola Terzić bio precizan za 3:0. Bibars Natho je sjajnim pasom "pocepao" protivničku odbranu, Nemanja Trifunović je nakon gola upisao i asistenciju, a Terzić glavom odlično zahvatio loptu i poslao je u gol.

Priliku da se upiše u strelce iskoristio je i iskusni Izraelac. Jedan od igrača Pesnice je igrao rukom u svom kaznenom prostoru, što nije promaklo sudiji i Partizanu je dodeljen jedanaesterac. Odgovornost je preuzeo Natho i rutinski je postigao pogodak, pa tako podigrao rezultat na velikih 4:0.

Nisu se tu zaustavili crno-beli, te su ubrzo stigli i to petog pogotka. Terzić je u 82. minutu sjajno gađao sa ivice šesnaesterca i došao do svog drugog gola na meču.

Partizan: Popović - Filipović, Ilić, Marković, Antić - Belić, Mirčetić, Petković - Jevremović, Menig, Baždar

Igrali su još: Stevanović, Saničanin, Živković, Šehović, Stjepanović, Trifunović, Pantić, Natho, Aleksić, Terzić

Tehnotim Pesnica: Poljanec, Celcer, Kolar, Babšek (K), Mulec, Janžekovič, Polanec, Pleteršek, Šlak, Jurić, Goljat