Superliga Srbije

Baraž za popunu Superlige na Areni: Radnički i Radnik ne želi da ispadnu, ali se pitaju Inđija i Grafičar

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

04.06.2023 08:46
Baraž za popunu Superlige na Areni: Radnički i Radnik ne želi da ispadnu, ali se pitaju Inđija i Grafičar MN Press

Postoje četiri želje a samo će se dve ispuniti. Radnik od 16.00 (TV Arena Premium 1) dočekuje Grafičar a Radnički u Nišu od 18.30 (TV Arena sport 8) ekipu Inđije u revanšima baraža za popunu Mozzart bet Superlige i tim duelima staviće se tačka na dugu sezonu u Srbiji.

Radnik je u Beogradu uspeo da stigne do 1:1 protiv Grafičara, ali mladi tim prvoligaša iz Beograda je uvek spreman za igru i nadigravanje. I ne odustaje od elite.

"Biće sigurno teško u Surdulici, ali moramo da se adaptiramo. Znamo šta želimo, a to je plasman ju Superligu i težićemo tome. Moramo da damo poslednji atom snage da zabeležimo pozitivan rezultat", istakao je trener Grafičara Marko Neđić.

Propisi su jasni, nema pravila "gola u gostima" tako da će se u slučaju remija pobednik rešavati čak i penalima. Surduličani žele da sačuvaju elitni status, želi to i Radnički iz Niša ali ima dva gola minusa protiv Inđije. Član Mozzart bet Prve lige Srbije odigrao je skoro besprekoran meč jer je od četiri šuta postigao tri gola, imao je dobru odbranu, sjajnog golmana Miloša Čupića, ali i nesreću da je Lazar Pavlović postigao sjajan gol nade za Nišlije.

Dragan Šarac neće voditi Radnički u revanšu već tu ulogu ima trener iz kluba Vladimir Đorđević, kome nije prvi put da je vatrogasac.

"Cela sezona, ovako turbulentna kakva je bila, u kojoj smo se nadali ponovnom izlasku u Evropu, a sada nam je ugrožen status, staje u tu jednu utakmicu. Otežavajuća okolnost je to što startujemo sa dva gola minusa, ali ono što pričamo poslednjih dana je da pokušamo da to pretvorimo u dodatni motiv. Pokušavamo da podignemo ekipu, da se koncentrišemo i da damo, svi mi, i igrači, i stručni štab, i svako u klubu u domenu svog posla, pa i navijači koje pozivam da nam budu vetar u leđa, i više od trenutnog maksimuma. Ja, verujte mi, ne sumnjam u ukupnu pobedu i ubeđen sam da Superliga ne ide nikud iz Niša", istakao je Đorđević, koji će imati na raspolaganju golmana Drgana Rosića, te Savu Petrova i Borisa Vargu koji su odradili suspenziju.

Baraž za popunu Mozzart bet Superlige, revanši

Nedelja

(1:1) Radnik - Grafičar 16.00 (TV Arena Premium 1)
(1:3) Radnički Niš - Inđija 18.30 (TV Arena sport 8)