Superliga Srbije

Baraž za popunu Mozzart bet Superlige: Inđija pobedila Radnički iz Niša, blistavo popodne golmana Čupića

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

31.05.2023 17:52
Baraž za popunu Mozzart bet Superlige: Inđija pobedila Radnički iz Niša, blistavo popodne golmana Čupića TV Arena sport/ Screenshot

Inđija je na korak do povratka u Mozzart bet Superligu, a Radnički iz Niša pred ispadanjem u Mozzart bet Prvu ligu Srbije. Odličnom realizacijom, sjajnom odbranom Inđija je pobedila na svom terenu Radnički iz Niša 3:1 (2:0) u prvom meču barađa za popunu Mozzart bet Superlige i u nedelju u Nišu imaće priliku da završe posao. Radnički iz Niša je od evropskog početka sezone stigao pred ispadanje, nisu u polju bili lošiji tim od domaćina, ali su platili danak neefikanosti (23 šuta ka golu), greškama i da nije Lazar Pavlović postigao sjajan pogodak u revanšu bi imali mnogo teži posao.

Inđija je ofanzivno odigrala prvo poluvreme perfektno, iz dva dobra šuta stekli su prednost od 2:0, da bi onda golman Miloš Čupić imao dve sjajne odbrane i sprečio Nišlije da smanje prednost. 

Već iz prvog konretnog napada Inđija je u 7. minutu došla u vođstvo i to sjajnim golom Dragana Radosavljevića. Primio je loptu na 14 metara od gola iskosa sa desne strane, okrenuo se i levom nogom poslao loptu milimetarski precizno u dalji ugao.

Istorija se možda ponavlja...

Fudbaleri Inđije su 2008. godine u baražu za opstanak u Prvoj ligi Srbije pobedili Radnički iz Niša 2:0 na svom terenu, a zatim u Nišu odigrali 1:1.

Inđija je tada ostala u drugom rangu takmičenja, a Nišlije su ispali u Treću ligu Istok.

Radnički je napao, pritiskao, ali je briljirao Miloš Čupić. Sjajno je nogom odbranio udarac Miljana Škrbića sa pet metara, zatim je uz pomoć defanzivaca sprečio izjednačenje.

Usledila je kontra domaćina u 22. minutu, lopta se srećno odbila do Slaviše Stojanovića koji je iskosa sa desne stane, kao i Radosavljević, snažnim udarcem pogodio dijagonalno suprotan ugao za vođstvo od 2:0. Imao je Petar Mićin kolosalnu priliku u smiraju prvog dela, ali je sa osam metara prebacio Čupića, ali i gol!

Radnički je imao inicijativu u drugom delu, ali ne i ideju kako da probije odličan defanzivni blok domaćina. Vrebali su igrači Inđije šansu iz kontre i dočekali da iskusni Slaviša Stojanović pogodi u 81. minutu za ubedljivih 3:0.

Lazar Pavlović je dobio šansu u finišu i može se reći da je vratio Nišlije u život. Postigao je sjajan gol u 84. minutu pogađajući sam gornji ugao nemoćnog Čupića. Samo tri minuta kasnije maestralni Čupić je uz pomoć prečke i sreće sprečio Belakovića da i potpuno vrati superligaša u život. Čupić je u nadoknadi zaustavio i zicer Jamkama, pa udarac Belekovića i sigurno bio junak pobede Inšije uz strelce. Ostalo je 3:1 i biće mnogo neizvesnosti u revanšu na Čairu za četiri dana.

Trener Radničkog iz Niša Dragan Šarac bio je besan posel meča i za TV Arena sport je imao samo kratak komentar koji sve govori:

"Sramota je kako smo izgubili utakmicu"...

Trener Inđije Jovan Golić bio je zadovoljan igrom i rezultatom.

"Momci su pokazali ogromno srce, želju i da su tim. Nije gotovo, ovo je prvo poluvereme, postoji i revanš. Posle 3:1, imaćemo neke korekcije u revanšu, mi se ne branimo se po svaku cenu, pa nećemo ni u Nišu", rekao je Golić za TV Arena sport.

Baraž za popunu Mozzart bet Superlige, prvi mečevi

Inđija - Radnički Niš 3:1 (2:0)
/Radosavljević 7, S. Stojanović 22, 81 - L. Pavlović u 84/

Grafičar - Radnik 18.00

Revenš mečevi se igraju u nedelju 4. juna.