Vesti iz fudbala

Posle Grafičara i Inđija otišla u borbu za mesta u Superligi

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

27.05.2023 19:57
Posle Grafičara i Inđija otišla u borbu za mesta u Superligi Guliver/Darren Woolley

Malo posle kraja plej-auta Mozzart Bet Superlige završena je i Mozzart Prva liga, posle čega se zna da će pored Grafičara i Inđija u baraž dvomeč za popunu elitnog fudbalskog takmičenja Srbije. 

Grafičaru nije bilo neophodno da pobedi danas Novi Beograd (1:0), jer je beogradski tim već bio zacementiran na trećem mestu drugog po jačini ranga, samo mu je ostalo da sačeka rasplet plej-auta SLS i dočeka rivala u vidu Radnika iz Surdulice.

Inđija je morala svojski da se potrudi protiv Radničkog iz Sremske Mitrovice, da bi joj na kraju i remi (1:1) bio dovoljan da sačuva nadu za povratak u Superligu. Zbog toga što je u isto vreme najbliže joj Jedinstvo sa Uba, doživelo težak poraz na terenu pančevačkog Železničara - 5:3. Posle kraćeg odmora, Inđijce čekaju utakmice sa Radničkim iz Niša.

Kao drugi par i oni će na teren ponovo 31. maja,  onda i 4. juna, prvo pred svojom publikom, a onda u Surdulici i Nišu.  Beogradski IMT i pomenuti Železničar to će uraditi tek za par meseci, jer su se na vreme plasirali u viši rang. 

Mozzart bet Prva liga Srbije, 37. kolo, plej-of

Subota

Grafičar - Radnički NB 1:0 (1:0)

Radnički SM - Inđija 1:1 (1:1)

Železničar Pančevo - Jedinstvo 5:3 (2:2)

Nedelja

IMT - Novi Sad 1921 17.30