Superliga Srbije

Baraž za Mozzart Bet Superligu na Areni: Novi pokušaj Inđije, Pančevci ne žele da igraju samo jedno leto

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

30.05.2024 10:41
Tomislav Sivić MN Press
Tomislav Sivić

Tekstilac je iznenadio superligaša Javor u prvom baraž meču za Mozzart bet Superligu, a istu želju danas ima i Inđija protiv Železničara iz Pančeva (18.00, TV Arena 3 Premium).

Inđija će treći put od 2019. godine igrati plej-of za ulazak u Mozzart bet Superligu, pokušaće da ponove uspeh iz duela sa Dinamom. Tada su pobedili na svom terenu 3:0, izgubili u Vranju 2:0 i plasirali se u elitu. Prošle godine su bili na korak da to i ponove. Vodili su 3:0 protiv Radničkog iz Niša, Lazar Pavlović je u finišu smanjio na 3:1 i taj gol je presudio jer su Nišlije u revanšu na Čairu slavili 3:0 i ostali u eliti.

Imala je Inđija i ove sezone priliku da se plej-ofu plasira u elitu, ali u sedam mečeva ubeležili su dve pobede, četiri remija i poraz od OFK Beograda, pa je Jedinstvo iz Uba uz "romantičare" izborio direktasn plasman u elitu. Trener Jovan Golić ima jedan iskusan tim sa Slavišom Stojanovićem, Maričićem, STanojevićem, Vidićem, ali preko puta ima iskusnog Tomislava Sivića i dosta dobar sastav Železničara.

Pančevci ne žele da igraju samo jedno leto u eliti, uspeli su da se volšebno izvuku i ne ispadnu, ali znaju da i u Inđiji čeka veoma težak meč. 

Inđija i Železničar odigrali su šest međusobnih mečeva u Prvoj ligi Srbije, tri puta su pobedili Pančevci, dva puta Inđijci uz remi bez golova u njihovom prvom međusobnom duelu novembra 2021. godine.

Superliga Srbije, baraž mečevi

sreda, 29. maj

Tekstilac - Javor 1:0 (1:0)
/Marković 33/

četvrtak, 30. maj

Inđija - Železničar 18.00 (A3P)

ponedeljak, 3. jun

Javor - Tekstilac 18.00
Železničar - Inđija 20.00