Superliga Srbije

Baraž za popunu Mozzart bet Superlige: Jokić doneo Radniku remi protiv Grafičara

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

31.05.2023 19:56
Baraž za popunu Mozzart bet Superlige: Jokić doneo Radniku remi protiv Grafičara MN Press

Baraž je čudo, ne igra rang već tim. Posle Inđije koja je pobedila Radnički iz Niša (3:1), i drugi prvoligaš Grafičar je bio nadomak da savlada superligaša Radnika. Međutim, "grafosi" nisu uspeli da sačuvaju prednost, Ranko Jokić je četiri minuta pr kraja doneo remi 1:1 (0:0), pa će 4. juna u Surdulici superligaš imati više šansi da obezbedi elitni status u revanšu baraža za popunu Mozzart bet Szperlige.

Egal meč završio se remijem, Grafičar je preko Pavla Ivelje stekao prednost ali nije izdržao da ubeleži i trijumf jer je Ranko Jokić izjednačio u 86. minutu.

Grafičar i Radnik su odigrali tvrdo prvo poluvreme i bez golova. Po kiši je bilo je dosta intenziteta na krovu Tržnog centra Voždovca, ali ne i mnogo konkretnih prilika. Prvi je zapretio napadač domaćina Ivelja, međutim, solidan pokušaj udarcm glavom završio je preko prečke. 

Bilo je mnogo prekida, Radnik je zapretio posle kornera preko Rustemovića, a najbolju priliku za Surduličane propustio je sredinom prvog dela Makarić. Izbio je sam pred golmana domaćina, ali sa 15 metara nije uspeo i da ga nadmudri. Imao je i Andrija Radulović priliku posle prekida sa 16 metara. Šutirao je snažno pored gola.

Vodila se izjednačena borba i u nastavku, a Pavle Ivelja je posle propuštene šanse u 48. minutu, postigao sjajan vodeći gol za Grafičar u 64. minutu. Primio je sjajno loptu na ivici šesnaesterca, prebacio je odbrambenog igrača gostiju i levicom poslao loptu neodbranjivo u mrežu. Majstorski pogodak.

Radnik je izveo 15 kornera na meču, a taj poslednji u 86. minutu doneo im je i izjednačenje. Ranko Jokić je nadvisio sve igrače na petercu i glavom je poslao loptu u mrežu.

Baraž za popunu Mozzart bet Superlige, prvi mečevi

Inđija - Radnički Niš 3:1 (2:0)
/Radosavljević 7, S. Stojanović 22, 81 - L. Pavlović u 84/

Grafičar - Radnik 1:1 (0:0)
/Ivelja 64 - Jokić 86/

Revenš mečevi se igraju u nedelju 4. juna.