Superliga Srbije

Poginućemo jedni za druge da ostanemo u Mozzart Bet Superligi: Nišlije motivisane pred revanš meč baraža protiv Inđije

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

03.06.2023 16:25
Poginućemo jedni za druge da ostanemo u Mozzart Bet Superligi: Nišlije motivisane pred revanš meč baraža protiv Inđije MN Press

Pred fudbalerima Radničkog je još samo jedna, najvažnija utakmica u sezoni koja će odlučiti da li će Nišlije od 22. juna igrati Mozzart Bet Superligu Srbije ili će se preseliti u Prvu ligu Srbije.

U nedelju od 18:30 časova na "Čairu" se igra drugi meč baraža za popunu elitnog ranga takmičenja, a nakon poraza u prvom meču u Inđiji (1:3), Nišlije imaju izuzetno težak zadatak.

Ekipu će sa klupe predvoditi treneri iz dosadašnjeg stručnog štaba Vladimir Đorđević i Dragan Gavrilović, budući da glavni trener Dragan Šarac ima zdravstvenih problema.

"Cela ova turbulentna sezona staje u nedeljnu utakmicu. Otežavajuća okolnost je što moramo nadoknaditi minus od dva gola iz prvog meča, ali je to na neki način za nas i dodatni motiv. Na stručnom štabu je da u ovom kratkom periodu da pre svega podigne ekipu i da na meč izađemo skoncentrisani i na ofanzivu i na defanzivu. Koliko je potrebno da postignemo golove za prolaz, toliko je i važno da u odbrani budemo mirni i sigurni i od toga će kretati naše samopouzdanje", kaže Đorđević i dodaje:

"U ovoj situaciji mi moramo dati i više nego što je naš trenutni maksimum da bismo ostvarili pozitivan rezultat. Verujte, ni jednog trenutka ne sumnjam u naš prolaz i da će Radnički i sledeće sezone igrati Mozzart Bet Superligi Srbije. I u prvoj utakmici pokazali smo više nego što rezultat govori, bio je to i splet nesrećnih okolnosti da u meču u kom dominiramo primimo golove iz praktično svakog šuta koji je protivnik uputio".

Radnički će u revanšu biti kompletniji, jer se u tim vraćaju igrači koji su odradili suspenzije zbog žutih kartona:

"Petrov i Varga se vraćaju nakon odrađene suspenzije, ostali igrači koji su imali povrede deluju bolje na treninzima, čvršći su i spremniji za utakmicu. Sve snage koje imamo na raspolaganju stavićemo na teren jer mi moramo da napadnemo i pobedimo".

Za kraj, Đorđević je ponovio da oseća da su svi svesni važnosti meča koji je pred Radničkim i da se nada da će uz pozitivnu energiju doći do željenog cilja.

"U nedelju svi u klubu i na tribinama moramo dati sve od sebe da ostvarimo pozitivan rezultat. Pozivam i publiku da dođe i podrži klub, jer nam biti potreban i dodatan vetar u leđa da napadnemo i pobedimo Inđiju. Nadam se da ćemo napokon 'poginuti' jedni za druge i na kraju se radovati", ističe Đorđević.