Superliga Srbije

Barak Bahar pred srpskim medijima: TV Arena sport direktno prenosi premijerno obraćanje novog trenera Crvene zvezde

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

28.05.2023 18:38
Barak Bahar pred srpskim medijima: TV Arena sport direktno prenosi premijerno obraćanje novog trenera Crvene zvezde Guliver/AP Photo/Darko Vojinovic

Crvena zvezda je još 19. maja, putem klupskog sajta, ponosno predstavila svog novog trenera Baraka Bahara, stručnjak iz Izraela je danas stigao u Beograd, da prisustvuje večerašnjem meču zadnjeg kola Mozzart Bet Superlige protiv Novog Pazara, a sutra će se prvi put posle uspešnih pregovora sa generalnim direktorom Zvezdanom Terzićem obratiti medijima u Srbiji (13.00). 

Biće to prilika da domaća "sedma sila" konačno postavi spremljena pitanja za naslednika Miloša Milojevića i čuje njegove ideje, planove i ambicije na novom radnom mestu, a kamere TV Arena 1 Premium biće tu da navijačima novog (starog) osvajača prvenstva i nacionalnog Kupa omoguće da u realnom vremenu vide i čuju doskorašnjeg stratega Makabija iz Haife.

Ono što je svima jasno jeste da je 43-godišnji stručnjak doveden da nastavi primat u srpskim fudbalskim vodama i, što je upravi najtrofejnijeg srpskog kluba još važnije, proba da napravi velike stvari u novom izdanju Lige šampiona. Bivši prvak Evrope i sveta ovog puta se direktno plasirao u elitno kontinentalno klupsko takmičenje, sa namerom da uspe ono što nije u dva navrata u trenerskoj eri Vladana Milojevića - prođe u nokaut rundu borbe za evropsku titulu. 

"FK Crvena zvezda sa velikim zadovoljstvom obaveštava javnost da je novi trener našeg kluba izraelski stručnjak Barak Bahar, koji je parafirao trogodišnji ugovor. Bahar je rođen 21. septembra 1979. godine, a trenersku karijeru započeo je u Ironi Kirjat Šmoni, gde je startovao kao asistent, da bi ubrzo u potpunosti preuzeo tim i osvojio Kup Izraela. Već 2015. godine pravi iskorak, postaje trener Hapoel Ber Ševe i osvaja tri šampionske titule, kao i dva Superkupa. Nije to moglo da prođe nezapaženo, pa je seo na klupu Makabija iz Haife i za tri sezone, osvojio isto toliko titula, kao i još jedan Superkup. U aktuelnoj sezoni je uspeo da sa Makabijem u kvalifikacijama za Ligu šampiona eliminiše Olimpijakos, Apolon i upravo Crvenu zvezdu, da bi u grupnoj fazi upisao trijumf protiv čuvenog Juventusa", tako je Crvena zvezda nedavno najavila Baharov dolazak u klub sa "Rajka Mitića".