Superliga Srbije

Polufinale Kupa Srbije na Areni sport: Zvezda gostuje u Bačkoj Topoli, Vojvodina dočekuje "brđane" u Novom Sadu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

17.05.2023 09:46
Polufinale Kupa Srbije na Areni sport: Zvezda gostuje u Bačkoj Topoli, Vojvodina dočekuje "brđane" u Novom Sadu MN Press

Na kanalima TV Arena sport danas ćete imati priliku da pratite dve utakmice polufinala Kupa Srbije. Vojvodina i Čukarički sastaju se od 18:30 u Novom Sadu (Arena 2 Premium), dok nas u istom terminu očekuje okršaj TSC-a i Crvene zvezde u Bačkoj Topoli (Arena 1 Premium).

Lider prvenstva i novi-stari šampion u duel sa ekipom Žarka Lazetića ulazi posle pobede nad Vojvodinom (2:1), dok je TSC takođe ostvario trijumf (2:0) nad Voždovcem, čime je zadržao drugo mesto tabele.

Iako je reč o okršaju dve prvoplasirane ekipe, tim Miloša Milojevića je izraziti favorit protiv TSC-a. Što zbog bodovne razlike, što zbog činjenice da su prethodni međusobni duel rešili ubedljivom pobedom od 4:1.

Ipak, ekipa iz Bačke Topole uspela je da prva dođe do prednosti preko Đakovca u 20. minutu, ali je Zvezda u finišu poluvremena izjednačila golom Bukarija, da bi u nastavku meča "povezala konce" u svojoj igri i došla do sva tri boda pogotkom Kange.

U prehodnih deset međusobnih duela Zvezda nije pobedila samo u dva navrata. U prvom okšraju sa TSC-om ove sezone, ekipa iz Bačke Topole izbukla je 1:1 na stadionu "Rajko Mitić", da bi 2020. godine doživela i poraz, kada je tim Žarka Lazetića slavio u Senti 2:1.

Podsetimo, tim iz Bačke Topole već je obezbedio plasman u Evropu, što je najveći uspeh ovog kluba u istoriji, ali će bez obzira na to, domaćin pokušati da napravi dobar rezultat, kako bi kroz Kup osigurao mesto u kvalitetnijem takmičenju.

"Veliki je ovo uspeh, ovde je svaka utakmica eliminaciona i ja još jednom čestitam igračima i klubu na postignutim rezultatima i u sezoni i u Kupu. Kada se dođe do polufinala svaka ekipa ima šansu, ali mi igramo protiv najjačeg mogućeg protivnika, protiv šampiona koji nas je i prošle godine u ovom takmičenju pobedio 4:0. Znamo da kada Zvezdi nešto želi i kada su u nečemu 100 odsto teško je protiv njih. Čestitam i njihovom treneru, koji bez obzira na dešavanja u klubu, veliku prednost i nedoumicu da li ostaje u Zvezdi ili ide, i dalje pobeđuje utakmice. Oni su nam, bez dileme, najteži rival. Nadam se da ćemo na predstojećem meču, ove sezone, pokazati da jesmo i koliko napredovali", rekao je trener TSC-a.

Kup Srbije, polufinala:

Vojvodina - Čukarički 18:30 (Arena 2 Premium)

TSC - Crvena zvezda 18:30 (Arena 1 Premium)