Superliga Srbije

TSC sve bliži kvalifikacijama za Ligu šampiona: Ratkov i Ilić presudili "zmajevima"

komentari (0)

Autor: Mateja Petković

13.05.2023 22:26
TSC sve bliži kvalifikacijama za Ligu šampiona: Ratkov i Ilić presudili "zmajevima" MN Press

TSC je u Bačkoj Topoli prikazao jednu kvalitetnu i zrelu igru u pobedi protiv Voždovca 2:0 (0:0) u petom kolu plej-ofa Superlige Srbije, te se tako za korak približio kvalifikacijama za Ligu šampiona naredne sezone.

Izabranici Žarka Lazetića u prvom poluvremenu nisu uspeli da probiju borbene "zmajeve", ali su u drugom uspeli da postignu dva pogotka i dođu do zasluženih bodova.

Na vođstvo se čekalo 74. minuta, kada je maestralnu akciju domaćina krunisao Petar Ratkov. Ifet Đakovac je na boku uposlio Sašu Jovanovića, koji je poslao odličan centaršut u peterac, odakle je Ratkov glavom rutinski pogodio za 1:0.

Svega desetak minuta kasnije otklonjene su sve dileme o pitanju pobednika. Još jednu sjajnu akciju su izveli fudbaleri TSC-a, a u ulozi strelca bio je Luka Ilić. Veoma lepo je talentovani vezista kombinovao sa Sašom Jovanovićem, koji je zabeležio svoju drugu asistenciju na meču, te je konačan rezultat bio 2:0.

U narednom kolu TSC dočekuje Novi Pazar, ali će pre toga odmeriti snage sa Crvenom zvedom u polufinalu Kupa Srbije, dok će se Voždovac u idućem kolu sastati sa Čukaričim "na krovu".

Mozzart bet Superliga, 35. kolo plej-of

Subota

Čukarički - Novi Pazar 4:0 (1:0)
/Docić 12p, Rubežić 50ag, Aganspahić 71, Stojanović 81/

Crvena zvezda - Vojvodina 2:1 (1:0)
/Bukari 9, Kangva 90+4 - Baraj 57/

TSC - Voždovac 2:0 (0:0)
/Ratkov 74, Ilić 85/

Nedelja

Partizan - Radnički 1923 19.30 (TV Arena Premium 3)