Superliga Srbije

Kangva srušio Vojvodinu u 94. minutu: Zvezda do trijumfa u sudijskoj nadoknadi

komentari (0)

Autor: Mateja Petković

13.05.2023 20:38
Kangva srušio Vojvodinu u 94. minutu: Zvezda do trijumfa u sudijskoj nadoknadi MN Press

Desetine sekundi delile su Vojvodinu od boda na stadionu "Rajko Mitić", ali je Crvena zvezda na kraju ipak osvojila sva tri boda. Momenat odluke dogodio se u 94. minutu, kada je Kings Kangva zatresao mrežu "stare dame" i na taj način aktuelnom šampionu doneo trijumf od 2:1 (1:0) u okviru petog kola plej-ofa Mozzart Bet Superlige Srbije.

Bio je ovo pravi takmičarski duel u kom su se ekipe nadigravale, ali je na kraju presudilo iskustvo, te su crveno-beli kaznili promašaje protivnika. 

U prvom poluvremenu su izabranici Miloša Milojevića bili daleko kvalitetniji rival, dok je Vojvodina u drugom zadavala velike probleme odbrani srpskog šampiona.

Vodeći pogodak za Zvezdu bio je delo Osmana Bukarija u devetom minutu. Aleksandar Katai je povukao loptu i proigrao brzonogog ofanzivca, koji ju je po prijemu veoma snažnim udarcem poslao iza leđa golmana Lazara Carevića.

Imali su domaći još prilika u prvom poluvremenu, ali se rezultat nije menjao. Sa druge strane Vojvodina je prvi šut u okvir gola uputila tek u drugom poluvremenu.

Šef stručnog štaba Novosađana, Radoslav Batak, je definitivno pogodio sa izmenama i to se vrlo brzo videlo. Nikola Čumić je na levom boku maestralno predriblao Aleksa Viga i poslao centaršut pred gol domaćina, gde se našao, takođe rezervista, Iv Baraj i glavom matirao Milana Borjana.

Nakon toga je bilo dosta šansi na obe strane, ali deluje da su one koje je imala Vojvodina bile ozbiljnije. Međutim, nije ih iskoristila i za to je bila kažnjena.

Baš kada je delovalo da će se susret završiti podelom bodova, Kings Kangva je sjajnim udarcem levom nogom ppogodio donji levi ugao protivničkog gola i postavio konačan rezultat - 2:1.

Oba tima će morati što pre da zaborave ovaj meč i dobro se spreme za sredu, kada ih očekuju važni duelu u polufinalu Kupa Srbije.

Crvena zvezda - Vojvodina 2:1 (1:0)

stadion: Rajko Mitić
sudija: Dejan Trifković
strelci: Bukari u 9. i Kangva u 94. minutu za Zvezdu, Baraj u 57. minutu za Vojvodinu

CRVENA ZVEZDA (4-2-3-1): Borjan – Vigo, Eraković, Spajić (od 46. Milunović), Rodić (od 46. Azarov) – Mijailović (od 56. Kangva), Kanga – Bukari, Mitrović (od 70. Pešić), Katai – Rakonjac (od 56. Mijatović).

VOJVODINA (4-2-3-1): Carević – Lazarević, Vitas, Traore, Antonijević – Topić, Zukić – Jeličić (od 46. Bogdanović), Kabić (od 56. Baraj, od 62. Simić), Milosavljević (od 46. Čumić) – Milošević (od 69. Nikolić).

Mozzart bet Superliga, 35. kolo plej-of

Subota

Čukarički - Novi Pazar 4:0 (1:0)
/Docić 12p, Rubežić 50ag, Aganspahić 71, Stojanović 81/

Crvena zvezda - Vojvodina 2:1 (1:0)
/Bukari 9, Kangva 90+4 - Baraj 57/

TSC - Voždovac 20.30 (TV Arena sport 1)

Nedelja

Partizan - Radnički 1923 19.30 (TV Arena Premium 3)