Superliga Srbije

Gomeš najubojiti stranac među superligaškim golgeterima: Fudbaler Partizana pretekao Bena

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

09.05.2023 20:04
Gomeš najubojiti stranac među superligaškim golgeterima: Fudbaler Partizana pretekao Bena MN Press

Rikardo Gomeš dao je ovog ponedeljka golgeterski doprinos važnoj pobedi Partizana nad Novim Pazarom (2:0), a ta jedna iskorišćena šansa donela mu je i ličnu satisfakciju. Crno-.beli su uzeli tri boda u trci za drugo mesto u konačnom plasmanu i kvalifikacije za Ligu šampiona, a centarfor sa Zelenortskih Ostrva ušao je u istoriju fudbalske Superlige Srbije. 

Obzirom da mu je to bio čak 66. pogodak u centar "mete" postao je stranac sa najviše zatrešenih mreža u istoriji najvišeg ranga domaćeg takmičenja. Obzirom da je za jedan gol pretekao El Fardu Bena, špica kiparskog APOEL-a, koji je jedno vreme predvodio napad Crvene zvezde.

 

 

 

Razlika u broju mečeva je još veća, jer je Gomeš do pomenutog skora stigao na 103 utakmice, dok je komorski fudbaler morao da upiše 132 nastupa da bi stigao do svog sveže poništenog rekorda. Konkretno, novi najefikasniji superligaški stranac je tokom svog prvog ugovora u Humskoj dao 20 golova, dok je preostalih 46 puta strelac bio posle povratka u Partizan leta 2021. godine. 

U međuvremenu je protiv moldavskog Šerifa, u šesnaestini finala aktuelne Lige konferencija, dao 84. pogodak u dresu Partizana i te noći postao najubojitiji inostrani strelac u istoriji srpskog fudbala. Takođe za jedan gol prešivaši Bena, koji je za skoro pet sezona na "Rajku Mitiću" skupio 83 pogotka.