Superliga Srbije

Napeto nakon duela u Nišu, Lalatović Šarcu poručio: Da si pravi trener, dao bi ostavku posle četiri poraza

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

21.04.2023 20:45
Napeto nakon duela u Nišu, Lalatović Šarcu poručio: Da si pravi trener, dao bi ostavku posle četiri poraza MN Press

Fudbaleri Mladosti GAT slavili su protiv Radničkog iz Niša minimalnim rezultatom ali varnice koje su bile vildjive na terenu nastavljene su i u pres sali.

Podsećanja radi, Nenad Laltović je bivši stručnjak Nišlija, a nakon što je napustio taj tim, ekipu je preuzeo njegov dugogodišnji saradnik, Dragan Šarac, što je Lalatović okarakterisao kao izdaju.

Nakon današnje utakmice, treneri su zajedno počeli konferenciju, ali su je odvojeno završili.

Prvi se obratio Lalatović:

"Zasluženo smo danas pobedili. Taktički smo odigrali perfektnu utakmicu. Ja sam potpuno izmenio postavku, jer sam znao da me Dragan Šarac odlično poznaje. Ja njega nisam poznavao kao šefa stručnog štaba, ali jesam kao mog dugogodišnjeg pomoćnika, kao brata, člana porodice. Za srce me je ujeo, ali ja i dalje njemu želim sve najbolje. Što želim sebi, želim i njemu, što želim mojoj ćerki, želim i njegovoj, ali smatram da nije smeo ovo da uradi, da je morao da ode sa mnom...", počeo je priču Lalatović, a Šarac je u tom trenutku ustao od stola.

"Ja ću da odem, ti završi, pa ću da se vratim. Ne želim više da slušam kako pričaš o mojoj porodici", ljutito je rekao Šarac, ali je Lalatović imao spreman odgovor.

"Zemljače, da si pravi trener, dao bi ostavku posle četiri poraza. Eto, ne može da istrpi kritiku", dobacio je trener Mladosti GAT, pa onda nastavio obraćanje novinarima: 

"Velika pobeda za nas, ovo je moja doktorska utakmica. Sa desetkom sam položio ispit, na jednom preteškom gostovanju. Moji igrači su danas ostavili srce na terenu. Bio je ogroman pritisak na nama, da smo izgubili danas mi bismo ispali iz lige. Ja sam skroz promenio moj stil igre i vidi se da se igrači Radničkog nisu snašli, nisu nam šutnuli na gol. Trebalo je da pobedimo sa tri, četiri gola razlike. Ovo je doktorat Nenada Lalatovića. Posle finala Kupa sa Vojvodinom ovo mi je bila najbitnija utakmica u karijeri. Jer ja bih ispao iz lige da sam izgubio. Ja sam trener koji dva puta zaredom sme da preuzme poslednjeg na tabeli, ne znam da li bi to neki trener smeo. Ponosan sam na sebe. Radnički mnogo volim, želim mu sve najbolje, duša me boli što nisam uspeo da sa njim uđem u plej-of i finale Kupa. Igrali su sa mnom dobro, mnogo bolje nego što su danas igrali. Nismo imali sreće. Vama svima ovde želim sve što i sebi, vi ste moja porodica i mnogo vas volim".

Zatim se u pres salu vratio Dragan Šarac i prokomentarisao rezultatski neuspeh:

"Podbacili smo definitivno, nismo odigrali kako sam želeo i tražio od ekipe. Svu odgovornost snosim ja, hteo sam da igramo ofanzivno, nismo odradili kako sam želeo. Imali smo jednu šansu kada je Škrbiću na gol liniji zaustavio loptu protivnički igrač. Moramo da se konsolidujemo, da probamo u Surdulici da damo maksimum i ostvarimo pozitivan rezultat", kazao je Šarac.