Superliga Srbije

Nenad Lalatović, trener Spartaka, pred duel sa Nišlijama: Ne bojim se nikoga u ligi, ali očekuje nas teška utakmica

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

02.04.2024 20:15
Nenad Lalatović, trener Spartaka iz Subotice MN Press
Nenad Lalatović, trener Spartaka iz Subotice

Nenad Lalatović, trener Spartaka, sa optimizom dočekuje duel na domaćem terenu protiv Radničkog iz Niša. Posle dva veza poraza od TSC-a i Partizana, Subotičani žele da se vrate na pobednički put.

"Očekuje nas najteža utakmica prvo za mene otkako sam došao u Spartak a tako i za moje igrače. U goste nam dolazi tim koji sam dva puta trenirao, tim koji jako cenim i poštujem. Kako Radnički kao klub tako Niš kao grad i njihove navijače", rekao je Nenad Lalatović, trener Spartaka. 

Osvrnuo se potom šef struke kluba sa severa Bačke i na dolazak novog trenera u Niš, Dejana Joksimovića.

"Doneo je Joksimović nešto novo u ekipu i to se odmah vidi. Selektirali su sjajan tim i prosto ne mogu da shvatim  da se nalaze u poziciji na kojoj se nalaze, a to isto mislim i za nas, odnosno da nismo već u plej ofu. Radnički ima sjajne pojedince  koji mogu da reše utakmicu"

Analizirao je Lalatović dobro igru Nišlija i bez obzira na njihovu trenutnu poziciju nikako ih ne otpisuje.

"Imaju sjajnu tranziciju posle oduzete lopte, jako dobro napadaju prostor iza protivničke odbrane. Očekuje nas teška utakmica, međutim kao što sam i pre rekao ne bojim se nikoga u ligi već se samo strahujem za nas kako ćemo mi ući u utakmicu. Nikada mi se nije desilo da tri utakmice zaredom ne pobedim kod kuće i da igramo puno bolje na strani. To je za mene nešto neverovatno, smatram da nismo zaslužili da izgubimo od Mladosti pa kao ni od Pazara mada su oni bili bolji u polju". 

 

 

Pohvalio je igru i svog tima strateg Spartaka. 

"Odigrali smo odlično u Novom Sadu protiv Vojvodine, protiv Čukaričkog takođe, a posebno u prošloj utakmici protiv Partizana gde smo u drugom poluvremenu imali jedanaest kornera, a oni ni jedan. Velika mi je želja da pobedimo Radnički i da pratimo druge rezultate, jer dokle god postoji matematička šansa za plej of mi ćemo se boriti za to. Plasman u plej of za nas bi bio kao da smo ušli u finale Kupa i da se borimo za trofej. Živim za pobedu i to hoću da prenesem mojim igračima da se bore za bodove. Imamo dobar i kvalitetan tim, ali moraju da imaju veću koncentraciju i želju za pobedom posebno kada igramo u Subotici". 

Uprkos nešto lošijim rezultatima, atmosfera u ekipi je dobra. 

"Imalio smo sastanak sa predsednikom gde smo igračima izneli šta od njih očekujemo. Ovom prilikom bih pozvao naše navijače da pruže podršku mojim igračima da dođemo do važne pobede i prekida loše serije u Subotici", zaključio je Lalatović.