Superliga Srbije

Mozzart Bet Superliga na TV Arena sport: Napredak i Mladost rasterećeni, Javor i IMT moraju da pobede

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

08.04.2024 10:30
Luka Luković MN Press
Luka Luković

Poslednje dve utakmice 29. kola Mozzart Bet Superlige biće odigrane u Beogradu i Ivanjici, gde će snage odmeriti IMT i Napredak, odnosno Javor i Mladost.

Nakon što je Partizan u nedelju uveče savladao Novi Pazar, fudbaleri iz Kurševca mogu da odahnu i sasvim rasterećeno odigraju protiv "traktorista", jer su već obezbedili plasman u plej-of, budući da imaju tri boda više od Pazaraca.

"Ako se vratimo unazad, malo ko je, upravo posle utakmice sa IMT-om u Kruševcu, verovao da ćemo stići do plej-ofa i to je veliki uspeh. Što se tiće IMT-a, u pitanju je dobro vođena ekipa sa trenerom Jandrićem na klupi. Poseduje koheziju i timski duh i može da igra intenzivno celu utakmicu. Idemo da se nadigravamo sa njima, da pružimo maksimum i prikažemo našu prepoznatljivu igru", kaže trener kruševačkog tima, Aleksandra Božović.

Za razliku od Kruševljana i Lučanaca, IMT i Javor imaju imperativ pobede u današnjim mečevima, što potrvđuje i šef stručnog štaba Ivanjičana, Radovan Ćurčić.

"Verujem u ove igrače, tražimo optimizam i predan rad i svesni smo da samo sami i svojim radom možemo ispuniti ambiciju kluba, a to je opstanak u ligi. Ulazimo u fazu kada moramo biti bolji od drugih i učinićemo sve da, kao i do sada, dajemo sve od sebe. Iskoristio bih priliku da publici, koja nam je neizmerno pomogla ove sezone, poručim da i na ovu utakmicu dođe i pomogne nam, jer nam mnogo znači. Mislim da ljudi vide i osećaju šta se sve događa oko kluba i ja im još jednom zahvaljujem na svemu, i na aplauzima kada gubimo, ali opet uveravam sve koji dođu na stadion da ćemo izvlačiti poslednji atom snage, to je naša obaveza. Pozivam ih da budu sa nama, da pokušamo da pobedimo u teškoj utakmici, protiv veoma dobrog protivnika", poručuje Ćurčić.

Mozzart Bet Superliga, 29. kolo

subota

Železničar – Vojvodina 0:3 (0:2)
/Ivanović 10, 59, Zukić 23pen/

TSC – Čukarički 0:0

nedelja

Radnički 1923 – Spartak 3:1 (1:1)
/Ristić 31, Vidosavljević 51 pen, Zorić 54 - Mijić 36/

Radnik – Crvena zvezda 0:2 (0:0)
/Katai 75, 88/

Radnički – Voždovac 2:1 (1:1)
/Ilić 28, Vukić 48 - Kolarević 24/

Partizan – Novi Pazar 2:0 (1:0)
/Severina 35, Kastiljo 56/

ponedeljak

IMT – Napredak 16.00 (A1P)
Javor – Mladost 18.30 (A1P)

 

Standings provided by Sofascore