Superliga Srbije

(VIDEO) Severina i Kastiljo rešili Novi Pazar, Partizan nastavio da prati Zvezdu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

07.04.2024 21:55
Ksander Severina prima čestitike MN Press
Ksander Severina prima čestitike

Ksanderu Severini prija Novi Pazar, posle gola u Raškoj, pogodio im je mrežu i u Beogradu i utro put pobede Partizana nad Pazarcima 2:0 (1:0) u meču 29. kola i što je bitnije održao razliku od "minus četiri" u odnosu na lidera Crvenu zvezdu. Meč nije imao neki poseban tempo u prvom delu, bio je znatno dinamičniji u drugom uz lep pogodak Danijela Kastilja i jedan veliki promašaj Severine. Novi Pazar je četvrtim porazom u nizu ostao je zvanično bez plej-ofa jer ima tri boda manje i lošiji skor od Napretka.

Navijači Partizana su dobro pounili tribine stadiona u Humskoj, ali od fudbala nisu videli "Bog zna šta", jer su i crno-beli i gosti iz Novog Pazara igrali u sporijem ritmu, ali bez mnogo faulova, pa su tako domaćini svoj prvi napravili tek u 42. minutu (Stojković).

Gosti iz Raške sa petoricom bivšim igrača Partizana (Bojat, Momčilović, Ljajić, Šćepović, Suma) dosta dobro su kombinovali, stvorili su i prvi šansu preko Šćepovića (Jovanović odbranio), ali su primili gol iz prve prilike domaćina. Dugo je trajala akcija crno-belih, na kraju je Kanute uposlio Ksandera Severinu koji je sa 16 metara pronašao put lopti u sam ugao. Lep pogodak Holanđanina, koji je pogodio mrežu istog rivala u Novom Pazaru.

Mogli su crno-beli bolje da završe nekoliko akcija, ali su mogli da budu kažnjeni samo 50 sekundi posle postignutog gola jer je Kanute neoprezno srušio Ljajića. Srećom po domaćina, nesrećom po goste, asistent Adešina je prethodno bio u ofsajdu.

Dobro je Partizan otvorio drugi deo meča, posle odlične akcije i pasa Zahida, Ksanderu Severini je ostalo samo da sa sedam metara pošalje loptu u praznu mrežu. Već je video novi gol, ali golman Mirković se neverovatnom brzinom vratio i uspeo nogom da spreči pogodak. Neverovatan promašaj i neverovatna odbrana golmana Novog Pazara.

Međutim, samo šest minuta kasnije je Danijel Kastiljo postigao evro-gol i duplirao prednost domaćina. Sa 16 metara je pogodio sam ugao, lopta se od prečke odbila u mrežu. Pogodio je Severina nekoliko minuta kasnije ponovo mrežu, ali je gol poništen zbog prethodnog faula Svetozara Markovića.

Izmenjali su treneri nekoliko igrača, gosti su preko Karaklajića mogao da unese neizvesnot u meč, ali je lopta "sela" na prečku. Crno-beli su rutinski sačuvali pobedu.

Partizan - Novi Pazar 2:0 (1:0)

Stadion: Partizana.
Sudija: Lazar Lukić.
Strelci: Severina u 35, Kastiljo u 56. minutu.

PARTIZAN: Jovanović – Stojković, Kovačević, Marković, Antić – Kastiljo, Kanute (od 66. Ovusu) – Severina (od 82. Janković), Zahid (od 79. Šćekić), Goh (od 66. Kalulu) – Baždar (od 66. Nikolić).

NOVI PAZAR: Mirković – Bojat, Fajed, Azemović, Floro – Đo, Momčilović (od 62. Islamović), Adešina (od 62. Srećković), Ljajić (od 62. Karaklajić) - Suma (od 72. Petković), Šćepović (od 62. Opara).

Mozzart Bet Superliga, 29. kolo

subota

Železničar – Vojvodina 0:3 (0:2)
/Ivanović 10, 59, Zukić 23pen/

TSC – Čukarički 0:0

nedelja

Radnički 1923 – Spartak 3:1 (1:1)
/Ristić 31, Vidosavljević 51 pen, Zorić 54 - Mijić 36/

Radnik – Crvena zvezda 0:2 (0:0)
/Katai 75, 88/

Radnički – Voždovac 2:1 (1:1)
/Ilić 28, Vukić 48 - Kolarević 24/

Partizan – Novi Pazar 2:0 (1:0)
/Severina 35, Kastiljo 56/

ponedeljak

IMT – Napredak 16.00 (A1P)
Javor – Mladost 18.30 (A1P)

 

 

Standings provided by Sofascore