Superliga Srbije

Luka Luković srušio Javor i doneo malo prolećnog sunca za IMT

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

07.03.2024 15:53
Luka Luković, strelac za IMT MN Press
Luka Luković, strelac za IMT

Zasijalo je sunce u kišnom danu za IMT. Posle četiri prolećna poraza, "tarktoristi" su u direktnoj borbi za opastanak pobedili Javor 2:1 (1:0) u meču 24. kola Mozzart bet Superlige i pretekli rivala na tabeli. Meč je bio napet, a rešio ga je Luka Luković golom sa preko 20 metara, desetak minuta pre kraja. Ivanjičani su ponovo propustili neke zrele prilike kao i na prethodnim mečevima ovog proleća.

Važnost utakmice, ali i vlažan teren na krovu tržnog centra "Voždovac", malo je sputao oba tima i navodio naoprez u prvih 20 minuta. Međutim, igrači IMT-a su napravili pritisak u drugom delu prvog poluvremena i posle nekoliko pokušaja u 40. minutu su došli do vođstva. Akciju je započeo Radočaj, Luka Luković je sa desnog boka centrirao, jedan igrače je skrenuo loptu a Aleksndar Lutovac je prvencem ovog proleća lako poentirao.

Imali su domaćini dva dobra napada koja nisu završili kako treba, a onda je Javor pokazao koliko je opasan u prekidima, a nagovestio je to i krajem prvog dela. Gojković je centrirao posle prekida, a mladi Đorđe Skoko je imao sreću da ga je lopta pogodila i završila u mreži. Prvenac 20-godišnjeg napadača za 1:1 posle sat vremena igre.

Otvorio se meč u poslednjih pola sata, imali su mnogo posla obojica golmana Goran Vukliš (IMT) i Strahinja Manojlović (Javor). Dolmagić je u 68. minutu posle kontre šutirao jako, ali pravo u Vukliša. U momentima kada se činilo da IMT nema ideju kako da ugrozi Manojlovića, Luka Luković je posle vazdušnog duela, šutirao iz prve sa preko 20 metra i uhvatio na krivoj nozi golmana Javora za vođstvo od 2:1.

 

Ivanjičani su pokušali da izbegnu poraz, imali su preko Petrovića dva velika zicera, ali ih nisu iskoristili. Posebno je drugi promašaj u 90. minutu bio nestvaran jer igrač gostiju nije pogodio nebranjenu mrežu sa tri metra...

MozzartBet Superliga, 24. kolo

Četvrtak

IMT - Javor 2:1 (1:0)
/Lutovac 40, L. Luković 80 - Skoko 60/

Napredak - TSC 16:00 (A1P)

Petak

Radnik - Radnički 1923 16:30 (A3P)
Spartak - Novi Pazar 16:30 (A1P)
Mladost - Čukarički 18:30 (A3P)
Vojvodina - Voždovac 18:30 (A1P)

Subota

Crvena zvezda - Partizan 17:00 (A1P)
Železničar - Radnički Niš 19:00 (AS1)

 

Standings provided by Sofascore