Superliga Srbije

Brige večitih pred 172. derbi: Milojević bez Lučića, čeka Dragovića i Spajića, Duljaj verovatno bez kapitena Markovića

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

06.03.2024 17:58
Aleksandar Dragović, Svetozar Marković i Uroš Spajić MN Press
Aleksandar Dragović, Svetozar Marković i Uroš Spajić

Crvena zvezda i Partizan su sinoć pred ponoć saznali ime sudije (Pavle Ilić) 172. večitog derbija koji se igra u subotu od 17.00 časova (TV Arena 1 Premium) na stadionu "Rajko Mitić", ali ako bi trenere danas pitali za sastave timova ne bi vam sa sigurnošću dali odgovor kojih 11 igrača će poslati na meč.

Pobedu u Bačkoj Topoli, Crvena zvezda je prilično platila jer su se povredili redom Aleksandar Dragović (list), Vladimir Lučić (koleno), te na kraju Uroš Spajić (mišić). Trener Vladan Milojević je saznao jednu jako lošu vest i dve pomalo optimistične: Vladimir Lučić je povredio ligament kolena i predstoje mu još jedne analize pre nego što se odluči da li će problem biti rešavan terapijama ili hirurški. U svakom slučaju teško je da će ga imati do kraja sezone.

Aleksandru Dragoviću, koji je danas proslavio rođendan, nije pukao mišić lista posle nehotičnog udarca protivničkog igrača i to je dobro jer postoji 50 odsto šansi da se sanira povreda i da zauzme mesto u startnoj postavi. Uroš Spajić je takođe bolje nego što se moglo pretpostaviti na način na koji je izašao sa terena pred sam kraj meča protiv TSC-a. I za njega važi isto što i za Dragovića. 

Što se ostalih igrača šampiona tiče, svi su na broju sem Koste Nedeljkovića, pa je izvesno da će bonus igrač biti Marko Stamenić. Kakve će to promene doneti u sastavu veznog reda i ofanzive zavisiće i od toga da li će Dragović i Spajić moći da igraju. Srđan Mijailović, Naser Điga i Milan Rodić čekaju bar jednog od njih dvojice, a ako se oporave na klupu će Điga.

 

 

Trener Partizana nema toliko personalnih problema kao njegov kolega jer se na gol vraća golman Aleksandar Jovanović koji je odradio "žuticu", ali povreda zadnje lože Svetozara Markovića stvara određeni problem i enigmu prilikom sastavljanja tima. Kapiten crno-belih nikako da sanira povredu zadnje lože i kako stvari danas stoje jako su male šanse da se upotpunosti oporavi u meri koja je potrebna da bi se odigrao derbi.

Duljaj će kao bonusa koristiti štopera Kovačevića, a ko će mu praviti društvo ostaje da se vidi. Filipović, Saničanin i Medina su u konkurenciji. Ofanzivni deo tima se neće mnogo menjati u odnosu na prethodne utakmice, pogotovo što je Mateus Saldanja izdržao napore na meču sa Pančevcima i ne bi trebalo da bude dileme da li će biti starter.

U svakom slučaju, kada fudbaleri imaju tako osetljive povrede kao što su mišić lista, zadnja loša i butni mišić teško je proceniti njihovo stanje do pred samu utakmicu i onaj poslednji fitnes test. Milojević i Duljaj razrađivali su sigurno taktičke varijante bez njih, a da li će ih imati i da li će se kockati da ih u meč koji sa sobom izvesno nosi i poziciju "broj jedan" u plej-ofu ostaje da se vidi.