Superliga Srbije

Duljaj potvrdio da će imati i Severinu u timu: Sa upravom smo radili do kasno u noć da rešimo problem

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

01.03.2024 12:24
Igor Duljaj pohvalno je govorio o potezima uprave MN Press
Igor Duljaj pohvalno je govorio o potezima uprave

Partizan je lider Mozzart bet Superlige i sutra od 18.30 (TV Arena 1 Premium) dočekuje Železničar iz Pančeva, ali jači za Ksandera Severinu. Njegov odlazak iz Beograda zbog neisplaćenog bonusa rešen je zajedničkim snagama: od strane uprave i trenera Igora Duljaja. 

Zato je i Holanđanin bio tema na pres konferenciji Igora Duljaja koji je izrazio zahvalnost upravi na učinjenom.

"To je pukotina koja se pojavila i brzo je sanirana. Znate kako je bilo u prošlosti. Najvažnije je da smo brzo reagovali, za razliku od prethodnih slučajeva kad smo radili samo do 16 časova, samo smo svi ostajali do kasno u noć i bili ažurni kako bi se Severina što pre vratio. Ekipa ga je prihvatila na najbolji mogući način i time bih stavio tačku", pojasnio je trener crno-belih.

Besplatan ulaz na stadionu za meč koji ne na programu u subotu od 18.30 je još jedan detalj na koji se osvrnuo trener crno-belih.

"Raduje me što je rukovodstvo omogućilo besplatan ulaz. Verujem da će biti dosta navijača koji će moći da uživaju u dobroj igri. Popunite zapad i istok, roditelji neka dovedu decu da gledaju idole, a oni će vam se odužiti na najbolji način. Znam da publika neće biti na južnoj tribini, ali će se vratiti na nju jednog dana. Što nas je više, biće nam lakše. Mi ne tražimo pažnju, samo poštovanje. Kao što ćemo ukazati svakom našem protivniku poštovanje. To je sportska priča, ništa više".

 

 

Duljaja nme interesuju glasine da Crvena zvezda premira njihove rivale.

"Ne bih previše komentarisao, jer verujem da svako igra za sebe. Tako bi trebalo da bude. Legitimino je premirati, ali ne bavimo se time. Najvažnije je da svi, bez obzira protiv koga igraju, budu časni i pošteni. Pančevci se bore za goli život, mi smo motivisani da pokažemo dobru igru i nastavimo pobednički niz. Pred nama je teška utakmica, međutim, domaćini smo u idealnim uslovima, što će omogućiti momcima iz oba tima da prikažu kvalitetan fudbal".

Neće na Partizan uticati ni ishod meča između TSC-a i Crvene zvezde koji se igra dva i po sata pre njihovog.

"Nisam demagog, ne intertesuje nas šta će se dešavati u Bačkoj Topoli. Moramo da gledamo naše dvorište. Pričam iz srca, neću da razmišljam o toj utakmici. Interesuje me samo rezultat sa Železničarom. Očekujem meč sličan onom iz prvog dela sezone, naspram agresivnog tima, koji 'grize', igra 'čovek na čoveka', ali nam je Marko Jovanović, doskorašnji prvotimac Železničara, prosledio dosta dragocenih informacija o svom bivšem klubu".

Zbog suspenzije neće braniti Aleksandar Jovanović, zbog bolesti nema Nemanje Stevanovića, pa će među stative novajlija Miloš Krunić. Mateus Saldanja još nije trenirao sa timom, kaže Duljaj, pa se ne zna u kojoj će meri moći da igra narednog vikenda protiv Crvene zvezde.

"Večiti derbi je tek sledeće sedmice, a nama je prva naredna utakmica najbitnija. Moguće da će tek danas prvi put posle povrede zadnje lože, a tad ćemo imati jasniju sliku. U pitanju je rizična povreda, prilikom sprinta može da dođe do pucanja mišića. Sačekaćemo lekara, ako bude dao zeleno svetlo, a Saldanja se bude dobro osećao, stavićemo ga u protokol", pojasnio je Igor Duljaj.