Superliga Srbije

Uspeh Krasoa nije samo uspeh Obale Slonovače nego i Crvene zvezde: Srpski šampion priredio specijalan doček afričkom šampionu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

20.02.2024 16:20
Žan Filip Kraso među fudbalerima, trenerima i čelnicima FK Crvena zvezda FK Crvena zvezda
Žan Filip Kraso među fudbalerima, trenerima i čelnicima FK Crvena zvezda

Žan Filip Kraso je postao prvi igrač u istoriji Crvene zvezde koji je osvojio Kup afričkih nacija, pa su mu ljudi iz kluba u njegovu čast priredili svečani koktel u centralnoj loži stadiona "Rajko Mitić".

Prvo je morao da prođe kroz špalir oduševljenih kolega, uz gromoglasne pozdrave odobravanja, a onda je sekao specijalnu tortu u bojama zemlje u kojoj je rođen i s kojom se popeo na vrh "crnog kontinenta". 

Generalni direktor Zvezdan Terzić čestitao mu je u ime uprave, lično ime, ali i celog kluva iz Ljutice Bogdana 1. 

"Okupili smo se lepim povodom, a to je da Žan Filip Krasou čestitamo osvajanje Kupa afričkih nacija. Po prvi put je igrač Zvezde uspeo da osvoji kontinentalni kup, ali želimo da čestitamo i našim ostalim fudbalerima koji su učestvovali na turniru, a to su Bukari, Điga i Kangva. Oni su takmičenje ranije završili, kao i In Bom Hvang na Azijskom kupu, iako je Južna Koreja bila najveći favorit za osvajanje. Uspeh Krasoa nije samo uspeh Obale Slonovače, nego i Zvezde. Promovisao je Zvezdu i Srbiju na najvećem afričkom takmičenju. Želim mu da ove trofeje ponovi i sa Zvezdom, i nadam se da će u prolećnom delu sezone pokazati repertoar i talenat koji je nesporan. Ostao je dužan klubu i navijačima, i ne sumnjam da može bolje. Nadam se da ćemo u budućnosti imati još ovoliko uspeha", rekao je Terzić.

 

 

Šampionu se obratio i šef stručnog štaba Vladan Milojević, takođe ponosan što će sarađivati sa igračem koji ima takvu jednu titulu u privatnoj kolekciji trofeja. 

"Čestitam Krasou u ime čitavog stručnog štaba i kao trener sam ponosan na uspeh našeg igrača, ali i na ostale koji su nastupali. Benefit Zvezde je da imamo toliko reprezentativaca. Vidim želju kod Krasoa da nam pomogne i siguran sam da će se prikazati u sasvim drugom svetlu. Čestitam mu od srca i nadam se da ćemo na kraju sezone svi zajedno slaviti trofeje sa Zvezdom", istakao je Milojević.

 

 

Kapiten Aleksandar Dragović pozdravio ga je ispred Krasoovih klupskih saboraca sa terena. 

"Srećan sam zbog Krasoa i činjenice da imamo velikog šampiona u timu. Čestitam mu u ime celog tima. Drago mi je i što si pobedio Nigeriju i iznervirao Olanjinku. Šalu na stranu, nadam se da ćemo na kraju sezone slaviti duplu krunu", naveo je Dragović.

Uzbuđeni Kraso se na kraju obratio prisutnima, obećavši da će dati sve od sebe u borbi za nove Zvezdine pehare. 

"Hvala svima, zaista nisam očekivao ovo, iznenadili ste me. Neverovatan turnir je iza mene... Postigao sam velike uspehe sa reprezentacijom i bilo je izuzetno emotivno, ali želim sve to i sa Zvezdom. Želim duplu krunu", rekao je Kraso.