Superliga Srbije

Crvena zvezda jedina na svetu ima strelce na Kupu afričkih nacija i Azijskom kupu: Trener Milojević mora da bude zadovoljan

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

16.01.2024 09:08
Fudbaleri Crvene zvezde MN Press
Fudbaleri Crvene zvezde

Fudbalski klub Crvena zvezda trenutno je jedinstven na svetu, s obzirom na to da jedini ima strelce i na Afričkom kupu nacija i Azijskom kupu.

Napadač aktuelnog šampiona Srbije, Žan Filip Kraso bio je strelac i asistent na Kupu afričkih nacija za Obalu Slonovače protiv Gvineje Bisao (2:0), dok je Hvang In-Bom pogodio na Azijskom kupu u pobedi Južne Koreje protiv Bahreina (3:1).

 

 

Pored pomenute dvojice igrača, crveno-beli zbog reprezentativnih obaveza ne mogu da računaju još tri prvotimca, budući da obaveze na Kupu afričkihnacija imaju još Osman Bukari (Gana), Naser Điga (Burkina Faso) i Kings Kangva (Zambija).

Inače, ekspedicija Crvene zvezde predvođena novim trenerom Vladanom Milojevićem u ponedeljak je otputovala na Kipar, gde će u narednih 17 dana obaviti glavni deo prirpema za nastavak Mozzart Bet Superlige Srbije.

Dugoplasirani tim na tabeli elitnog ranga srpskog fudbala će na "rajskom ostrvu" odraditi pet kontrolnihvmečeva od kojih je prvi na programu već u sredu, 16. januara i to protiv ekipe Hlorake.

 

 

Naredni prijateljski susret crveno-beli će odigrati 20. januara protiv Zalaegersega, Spartak iz Subotice će biti rival 24. januara, a lučanska Mladosti četiri dana kasnije.

Generalna proba je zakazana za 1. februar, dok će ime rivala biti naknadno objavljeno, a tim sa stadiona "Rajko Mitić" će se nakon toga vraiti u Beograd.

Aktuelni šampion Srbije trenutno zauzima drugu poziciju na tabeli Mozzart Bet Superlige Srbije sa 46 bodova, jednim manje od lidera na tabeli Partizana, a prvi meč u prolećnom delu sezone odigraće na svom stadionu protiv ekipe Voždovca 10. februara.